Pànxing Berguedà

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Cultura – Bagà

Festa de l’Arròs de Bagà

Bagà
Fotos Arròs Bagà 2020 (4)
La fetsa de l'arròs, denominada antigament "Àpat dels pobres", es celebrava abans el diumenge de Carnestoltes. Fixada, en l’actualitat, pel segon diumenge de febrer. Commemora, des dels inicis de la fundació del poble, segle XIII , quan els Cònsols (els antic regidors) passaven per les cases recaptant donatius en diners o espècies –fins i tot llenya- per oferir un àpat a la gent necessitada de la vila i als de fora.

A dia d’avui, la Festa de l’Arròs reuneix als vilatans i visitants d’arreu per menjar una gran paella a la Plaça Porxada. Més de 2.500 racions del plat son cuinades i repartides amb l’ajuda de la feina i dedicació de diversos baganesos. Inclou gairebé 250 quilos d’arròs i 20 pollastres, en una paella de 2,8 metres de diàmetre

Mentre es cuina el tradicional arròs tothom pot gaudir del típic Ball Cerdà, una dansa realitzada per l’esbart Cadí, i que antigament havia de començar aquella parella que es casava en un temps molt proper a la festa.

En l’actualitat, l’esbart fa una primera “passada” i després la gent del poble s’afegeix a la dansa. A més a més de tots els actes, els representants del sector de restauració de Bagà presenten,  les seves noves propostes en l’edició especial: Festa de l’arròs Gastronòmica. En aquesta iniciativa, els visitants poden degustar un menú on l’arròs pren protagonisme per completar la diada. 

PROGRAMA:

10h Obertura de la Fira de productes artesans de Bagà(alimentació)

  • Missa solemne
  • Cercavila amb els geganters de Bagà
  • Ballets amb l’Esbart Cadí
  • Repartiment de l’arròs

Si t’ha agradat llegir la notícia sobre la Festa de l’Arròs de Bagà, també et pot interessar llegir la notícia Olvan celebrarà la Festa de Sant Sebastià el proper 20 de gener.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.