Pànxing Bages

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Cultura – Bages

La Festa dels Traginers de Balsareny 2023

Bages
traginers
La Festa dels Traginers de Balsareny, que se celebra el diumenge abans de Carnaval està considerada com una de les festes tradicionals de Catalunya pel seu caràcter popular i històric. Aquest any se celebra els dies 10, 11 i 12 de febrer.

El Traginer és l’essència de la Festa i amb la cavalcada mostra tot el seu esplendor guarnint cada any entre 25 i 30 càrregues diferents, en la que participen més de 600 persones i uns 200 animals de ferradura

Els traginers eren tots aquells que es guanyaven la vida menant animals de tragí i transportava les mercaderies d’un lloc a un altre. La seva jornada començava molt d’hora, primer donant de menjar als animals dues hores abans de marxar perquè tinguéssin força pel viatge i després se’ls embastava. El traginer tenia un bon coneixement de les mules i sabia com tractar-les.

traginers

Durant la festa, es celebren diferents actes com és la desfilada de cavalleries, la benedicció dels animals a la plaça de l’església i balls populars. Amb el temps, el cercle de col·laboracions s’ha anat ampliant i s’han anat introduïnt noves idees, com la Torrada, el Rebost, la Taverna i el Concurs de Fotografia. Amb aquestes noves incorporacions la Festa dels Traginers de Balsareny ha estat considerada com a única en el seu gènere i, el 1970, va ser declarada Festa d’Interès Turístic Nacional. En els darrers anys s’ha anat consolidant, amb una organització i difusió molt potents, fins a adquirir el format actual.

traginers

Més informació a: https://traginersbalsareny.cat

Si t’ha agradat llegir La Festa dels Traginers de Balsareny 2023, també et pot interessar llegir VIII Mostra de productes de la terra de Rajadell.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.