https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

‘Humanadari’, del doctor Eduard Cabré

Maresme
b921dbb2d1617779408d5dd6f6a9f717.jpg
Poemari de zoologia humana per a les malalties inflamatòries intestinals.

‘Humanadari. Poemari de Zoologia Humana’ és l’obra poètica del doctor Eduard Cabre, nascuda de les seves inquietuds poètiques-literàries, i a la vegada amb un rere fons benèfic, ja que està previst que tota la seva recaptació es dirigeix a la investigació de les malalties inflamatòries intestinals. 
 
Amb ‘Humanadari. Poemari de Zoologia Humana’, Eduard Cabré, especialista en l’aparell digestiu de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ha volgut allunyar-se del món de la ciència en el que està immers en la seva vida quotidiana per fer una incursió en la poesia. Amb aquest llibre, Cabré ha volgut no només escriure poesia sinó fer un petit homenatge a l’obra poètica de Pere Quart, especialment al ‘Bestiari’, obra que el va impressionar des de la seva primera lectura.
 
Però aquest ‘Humanadari’, que vol provocar en el lector un somriure i, alhora, una reflexió, té un altre objectiu encara més lloable. El doctor Cabré, especialista en aparell digestiu i concretament en malalties inflamatòries intestinals, dedicarà tota la recaptació de les seves vendes a la recerca d’aquestes malalties.
 
Les malalties inflamatòries intestinals (MII) són malalties cròniques que afecten l’aparell digestiu, que de moment no es poden curar però que no són contagioses. La seva causa no està totalment aclarida, però se sap que són autoimmunes i que cursen a brots (períodes d’activitat inflamatòria i períodes de remissió). Les dues principals malalties són la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa, les dues causen inflamació del tub digestiu, fet que pot causar dolor, diarrees i sagnat, però existeixen diferències entre ambdues: mentre que la colitis ulcerosa afecta només al còlon i les lesions poden abastar major o menor longitud de l’intestí gros a partir del recte; a la malaltia de Crohn, la inflamació pot localitzar-se a qualsevol part del tracte digestiu, des de la boca fins a l’anus.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.