https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

La gran fàbrica de les paraules, d’Agnès de Lestrade

Maresme
5287d60029615676bcf4267b7203b28d.jpg

Les Biblioteques del Maresme recomanen… el llibre “La gran fàbrica de les paraules”, d'Agnès de Lestradee William Ospina.

“Hi ha un país on la gent gairebé no parla. És el país de la gran fàbrica de les paraules”. Així comença aquest àlbum il•lustrat d’una bellesa extraordinària, tant pel text com per la il•lustració. Un àlbum que podem comprendre només amb la mirada, el joc de colors marrons i foscos, que acompanyen les màquines de paraules, les persones riques que només donen valor a allò material, i vermells i ocres quan parla dels personatges més senzills i sincers. Això sol, ja ens porta a una primera lectura des de la coberta, una il•lustració suggeridora, sensible, que commou i que ens fa partícips i ens condiciona positivament per a la comprensió de la història fins i tot  sense llegir-la.
 
En aquest país, on les paraules s’han de comprar per poder-les dir, hi ha amagada una història d’amor entre en Dídac i l’Aura. En Dídac no té diners i no pot comprar la paraula “T’estimo”, és massa cara. Només ha pogut recollir tres paraules “pols”, “cirera” i “cadira”… L’emoció que transmet al dir-les i la mirada és el que obrirà el cor de l’Aura.
 
Aquesta és una història que de manera poètica ens fa entendre que l’honestedat i la sinceritat estan per sobre del valor material. La gran fàbrica de les paraules és una petita joia que no pot faltar a cap biblioteca infantil.
 
Text: Agnès de Lestrade
Il•lustració: Valeria Docampo

Gènere: Infantil
Editorial: Tramuntana
Any: 2016

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.