https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Cultura – Maresme

Les Santes tornen aquest 2021

Maresme
Del 24 al 29 de juliol se celebraran Les Santes 2021. És la culminació de vuit mesos en els quals l’Ajuntament de Mataró ha adaptat les celebracions del calendari festiu a les restriccions que marcava el PROCICAT en cada moment, amb l’objectiu de continuar fent cultura per la ciutadania i per la gent que viu de la cultura. Serà una festa adaptada a la normativa: amb el públic assegut, reserva d’entrades, control d’aforament i les mesures higièniques habituals. Per arribar al màxim de gent possible s’oferiran més de 80.000 entrades en la dotzena d’espais que s’habilitaran per tota la ciutat.

Tornen les Santes!

Encara que a causa de la pandèmia les Santes no es podran celebrar de la mateixa manera de sempre, la Direcció de cultura i tots els col·laboradors implicats a la festa popular, estan treballant amb l’objectiu d’oferir una programació per als ciutadans que els apropi al record de les activitats pròpies de les Santes.

Les Santes 2021 presenten una programació de km 0 i de qualitat. Un 62% dels grups musicals són de Mataró i un 16% del Maresme. D’aquesta manera lAjuntament fa una aposta pel producte local i per donar feina a companyies i empreses de la ciutat, després d’un any difícil.

Ajuntament de Mataró

Programació d’activitats

Familiar

Per tal que es pugui gaudir en família de les festes, als jardins de l’Antic Escorxador es realitzarà una programació per a tots els públics mentre que, al pati de l’Escola Torre Llauder, els més menuts podran gaudir d’espectacles dedicats a ells.

Les propostes varien entre els estils i els públics i està pensat perquè duri des del 25 al 29 de juliol. Cal destacar els mataronins Sabanni i Veus-Veus, noms consagrats com Marcel Gros, Teatre Mòbil, Xip Xap, o la Baldufa i una producció de teatre musical amb segell mataroní pensada especialment per Les Santes.

Els jardins de l'Antic Escorxador seran utilitzats perquè les famílies puguin gaudir de les festes
Els jardins de l’Antic Escorxador seran utilitzats perquè les famílies puguin gaudir de les festes

Música

Els patis de les escoles Josep Montserrat, Marta Mata, Rocafonda i també el Parc Central i El Port acolliran la programació musical professional. Els grups oferiran dos concerts (a les 21 i a les 23.30 h). Cal destacar el cantautor Mazoni, el soul de The Excitements, el flamenc de Maruja Limón, o el grup de percussió ibèrica Coetus; al costat d’artistes de Mataró com La Coixinera, Mr Freak Ska, We are not Heroes, El Último Tributo, i la rumba dels Ai Ai Ai, GospelSons i la Big Band Jazz Maresme. A més, com la programació compta amb gran quantitat de grups emergents per tal de donar-los-hi una empenta.

Concerts

La banda de l’Agrupació Musical del Maresme oferirà un doble concert el diumenge 25 de juliol a l’Escola Rocafonda.

Les havaneres no faltaran a la cita el dia 24 amb els recitals de Mestre d’Aixa, Els Cremats i Havàname, a tres espais diferents i amb dos passis cada grup.

Fotografia de l'Agrupació Musical del Maresme
Fotografia de l’Agrupació Musical del Maresme

Hi tornaran a haver ballades de sardanes: el 27 amb la Cobla Ciutat de Girona i el 28 amb la Cobla Principal del Llobregat.

L’església de Sant Josep serà l’espai dels concerts de les corals La Nota i el Cor madrigalista, i també de l’Orquestra de Mataró

El vessant solidari de Les Santes tornarà a ser present en col·laboració amb la Fundació El Maresme. El dia 28 de juliol, al Parc Central, a les 21 i a les 23.30 h es podrà ballar al ritme de la Flashmob “Jo sóc com tu, obre els ulls i somriu, canviaràs el món” i l’actuació del grup Germà Negre.

Cultura popular i tradicional

La plaça de l’Ajuntament serà l’espai de cultura tradicional que evocarà als trets identitaris de la festa i oferirà la possibilitat a petits i gran de gaudir de les figures institucionals.

Juntament amb les colles institucionals de la ciutat, s’ha confeccionat una programació d’actes, única, temporal i excepcional amb motiu de l’afectació de la Covid 19, en la celebració habitual dels actes que defineixen la Festa Major de Les Santes. Els actes que formen part d’aquesta programació pretenen evocar al sentiment col·lectiu de la festa, i s’han confeccionat amb absolut respecte cap a aquesta, la seva història, i els seus elements patrimonials.

Els focs artificials d’enguany no es dispararan des de la platja com és tradició, sinó que es dispararan des de quatre punts diferenciats de la ciutat, amb la intenció que el públic pugui gaudir-los sense acumular-se en un sol punt.

Enguany tindrem focs artificials des de quatre punts diferents de la ciutat
Enguany tindrem focs artificials des de quatre punts diferents de la ciutat

La tronada final de festa, també s’adaptarà a la situació, i es convertirà en una tronada aèria que podrà ser vista des de diversos espais de la ciutat.

Mesures de seguretat

L’autorització d’activitats està condicionada a criteris de control d’aforament, entrada preassignada amb el públic assegut i estàtic durant tot el desenvolupament de l’activitat. Les cercaviles, correfocs i els actes multitudinaris no estan permesos.

Entrades

En cas que es vulgui assistir a totes les activitats organitzades caldrà adquirir unes entrades a través del web de cultura o en els punts de venda físics que s’habilitaran. Les entrades de les activitats organitzades a l’aire lliure en espais delimitats, com escoles o places, tindran un preu simbòlic d’1€.

Els recursos que s’obtinguin estaran destinats directament a l’organització de la festa. Posar un preu a l’entrada respon a la voluntat de dissuadir de l’adquisició massiva d’entrades i a l’absentisme en els espectacles.

Les entrades es posaran a la venda el dia 14 de juny, iniciant-se un període de reserva prèvia fins al 9 de juliol. A partir d’aquesta data, en les activitats que comptin amb més reserves de les places ofertes es farà un sorteig de les entrades.

A partir d’un any caldrà reservar entrada. Cada reserva podrà ser d’un màxim de 6 entrades, i només es podrà fer una per activitat i franja horària.

En total es posaran més de 80.000 entrades a disposició de la ciutadania.

Si voleu consultar el funcionament de les entrades, aquí el teniu.

Cartell de les Santes 2021
Cartell de les Santes 2021

Font: Ajuntament de Mataró

Si t’ha agradat llegir la notícia Les Santes 2021 seran possibles!, també et pot interessar llegir El Festival Poesia i+ torna al Maresme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.