https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Cultura – Maresme

‘Llana a dojo’, d’en Mac Barnett

Maresme
0aaa9e767db99108b1b3122ab77cbc1f.jpg
Les Biblioteques del Maresme recomanen… el llibre ‘Llana a dojo’, d'en Mac Barnett, text, i Jonh Klassen, il·lustracions.

Llana a dojo és un àlbum il·lustrat exquisit, va ser seleccionat per la revista Faristol com a millor llibre del 2013. Ens ofereix una mirada sincera i planera des de l’òptica aparentment senzilla dels infants, que fan fàcil allò que se’ns mostra impossible. Ens parla de transformar la realitat i fer-la més amable i bonica, de creure en un mateix, de defensar allò que creus i penses.
 
La nena protagonista, des d’una candidesa i simplicitat aparent, es rebel·la contra un entorn fosc i monòton, on el gris, el negre i el blanc són els protagonistes. Tot canvia quan es troba una capsa amb llana acolorida i posa color a tot i a tothom. Aquesta nena és una dona valenta que confia en ella mateixa. Vol i aposta per canviar allò que no li agrada, malgrat que no és fàcil. Reivindica el dret a canviar i a transformar.
 
Sense la il·lustració mancaria la meitat de la història, així que la nena va posant color al poble, als seus habitants, als animals i plantes… els colors foscos de les primeres pàgines donen lloc lentament, mentre avança la història, al color i als somriures. És una il·lustració simple i alhora carregada de simbolisme, com ho és el text. Un àlbum molt ben construït, simple i al mateix temps complex. 

 
Matèria: Primers lectors. Àlbum il·lustrat
Editorial: Joventut
Any: 2013

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.