Pànxing Berguedà

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura – Berguedà

L’Ajuntament de Berga mostra el seu condol per la mort de l’artista berguedà Joan Ferrer i Gasol

Berguedà
08-Cloenda-El-tacte-de-la-llum
Va ser mestre de pintors, va fundar diversos tallers i escoles de pintura com l’Escola d’Art i Disseny del Berguedà i el Grup de Pintors Verdaguer 7. L’artista local també ha estat un gran dinamitzador cultural de la societat berguedana i ha projectat la ciutat de Berga en la seva obra.

L’Ajuntament de Berga lamenta la pèrdua de l’artista berguedà, Joan Ferrer i Gasol, que ha mort aquest dissabte, 27 de febrer, a l’edat de 83 anys. Joan Ferrer i Gasol va néixer a Berga, el 28 de febrer de 1937, i amb 15 anys va començar a pintar de forma autodidacta i es va afegir al grup de pintors ‘Cau d’Art’. L’artista va ser deixeble del també pintor berguedà, Josep Maria de Martín. Ferrer va rebre el Premi a la Cultura de Berga l’any 2010 per la seva dedicació, durant tota la vida, a l’art i la cultura pictòrica.

Joan Ferrer també va destacar en la vessant pedagògica transmetent els seus coneixements al gran públic a través de l’art. Va ser mestre de pintors, va fundar diversos tallers i escoles de pintura com l’Escola d’Art i Disseny del Berguedà i el Grup de Pintors Verdaguer 7. L’artista local també ha estat un gran dinamitzador cultural de la societat berguedana i ha projectat la ciutat de Berga en la seva obra.

Joan Ferrer i Gasol a l'exposició "El tacte de la llum"
Joan Ferrer i Gasol a l’exposició “El tacte de la llum”

El Convent de Sant Francesc va acollir la primera gran exposició antològica dedicada a Joan Ferrer, que incloïa més de 100 obres de l’artista berguedà. La mostra titulada ‘El tacte de la llum’ es va poder veure del 28 de setembre al 28 de desembre de 2019. L’exposició va ser impulsada per les entitats Amics de Joan Ferrer i el Grup de Pintors Verdaguer 7 amb la col·laboració de “la Caixa” i l’Ajuntament de Berga.

L’Ajuntament de Berga vol mostrar el seu condol i escalf a la família i amistats de Joan Ferrer i agraeix el seu llegat artístic i la seva estima per la ciutat.

La informació sobre la vetlla i l’enterrament de Joan Ferrer, podreu consultar-la al web de la Funerària Ferran.

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat la notícia L’Ajuntament de Berga mostra el seu condol per la mort de l’artista berguedà Joan Ferrer i Gasol, també et pot interessar Música de pel·lícules: Oriol Saltor amb la Simfònica Sant Cugat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.