Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura –

Música de pel·lícules: Oriol Saltor amb la Simfònica Sant Cugat

orquestra
El programa té un important al·licient: s’hi oferirà la “Suite Saltofler”, de Jaume i Oriol Saltor, amb arranjaments i orquestració fets expressament per a aquest concert per David Bozzo.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper divendres 26 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat un concert de música de pel·lícules. No hi ha dubte que la música composta per a les pel·lícules és una part molt important de la música simfònica del segle XX, i del que portem de XXI, i la més escoltada de tota la història.

La formació simfònica santcugatenca n’ha programat en diverses ocasions al llarg dels seus 30 anys d’història. En aquest concert, que dirigirà el seu director titular, Josep Ferré, oferirà la “Marxa & Tahiti Trott”, de “Tea for Two”, de Dimitri Xostakòvitx (1906-1975), peces de “La Misión” i de “Cinema Paradiso”, d’Ennio Morricone (1928-2020), amb arranjament i orquestració del compositor David Bozzo, “Pirates del Carib”, de Klaus Badelt (1967-), i unes quantes de John Williams (1932-): “Shindler’s list”, “Superman”, Harry Potter” i “Raiders March”, d’“Indiana Jones”.

A més, el programa té un altre important al·licient: s’hi oferirà la “Suite Saltofler”, de Jaume i Oriol Saltor, amb arranjaments i orquestració fets expressament per a aquest concert per David Bozzo.

Aquesta suite serà interpretada per Oriol Saltor (guitarra solista) i el conjunt de l’Orquestra. El proper concert, doncs, serà una bona oportunitat per escoltar un instrument “elèctric” com a solista acompanyat d’una gran orquestra simfònica.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació simfònica ha realitzat més de 700 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi…) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya.

Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc… i música de pel·lícules.

Música de pel·lícules
Orquestra Simfònica Sant Cugat
Josep Ferré, director
Oriol Saltor, guitarra
26 de febrer de 2021, 20 hores
Teatre-Auditori Sant Cugat

Si t’ha agradat llegir Música de pel·lícules: Oriol Saltor amb la Simfònica Sant Cugat, també et pot interessar ‘Cosmètica de l’enemic’ de Kike Maíllo: Els monstres interiors.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.