https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Cultura – Maresme

Nadal, pessebres i tradicions

Maresme
83bbebd4fd09b36753cbf82ddc1a9c2c.jpg

Amb la proximitat de Nadal arriben un centenar de preparatius, compres, compromisos, visites… ineludibles i tradicionals que haurem d’afrontar per aconseguir unes festes perfectes.

Una de les tasques a tenir molt en compte són els regals. Regals personals, regals d’empresa, regals de compromís… A la tradició de les cistelles de tota la vida, caracteritzades per productes típics com els torrons i els dolços de Nadal, el cava i el vi i alguna conserva i llauna, a més d’algun assortit d’embotits, ja fa anys que s’ha sumat una oferta ingent de lots. Des de caixes de vins excel·lents, o altres begudes, darrerament triomfen seleccions de ginebres d’altra gamma; a petites cistelles de productes delicatessen; assortits d’embotits amb DO diferents; torrons selectes i originals, o fins i tot, deixant de banda la gastronomia, petits lots de productes de la més diversa mena. Sabons, productes d’aromateràpia, estris de despatx, perfums… són alguns dels lots originals amb que sorprendre al destinatari. 
 
Però les preparacions no acaben aquí, encara quedarà molt per fer. Comprats els darrers detalls per decorar la casa, ens haurem d’aplicar allò tan tradicional de “per Nadal qui res no estrena, res no val”. Sí, serà l’hora de triar cadascuna de les peces de roba que ens posarem per cada un dels dies importants de les festes i comprar el que ens calgui i, potser, encara que siguin només unes mitges, un collaret o un fulard, combinar-ho amb peces que ja tenim a l’armari per lluir d’allò més bé.
 
I el darrer pas, abans de veure’ns ja immersos de ple en la voràgine de les festes serà fer llista de la compra del que voldrem cuinar. Caldrà triar bé cadascun dels ingredients que sortiran a les nostres taules sense oblidar-ne cap. Com recomanen els experts en consum intentar preveure per comprar tot allò que es pugui mantenir o congelar, abans que la proximitat de les celebracions disparin els preus.  
 
Pessebres, una tradició ben viva
I una de les visites que moltes famílies tenen ben present les setmanes prèvies de Nadal i durant les mateixes festes és la visita a algun pessebre. A Catalunya la tradició és manté ben viva i ens acompanya anualment pel cicle nadalenc, des de pessebres vivents, a pessebres gegants, diorames o exposicions de pessebres diversos, l’oferta és molta i i diversa. 
 
Molts pobles fan des de fa anys representacions de pessebre vivents, amb peculiaritats pròpies, en la majoria són un conjunt d’escenes o quadres que compten amb la presència de persones, música ambient i diàlegs, que recreen diversos passatges bíblics. En alguns indrets són només una escenificació sense pretensions i sense grans recursos, mentre en altres municipis són l’eix de les festes nadalenques, i tenen lloc en un indret d’especial interès arquitectònic com és el cas de Premià de Dalt o Òrrius.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.