Pànxing Bages

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Bages

La Mostra Vi_suals d’enguany presenta el treball de tretze artistes al voltant del concepte «Cercles»

Bages
vi_suals_imatges_artistes_03_small
El primer cap de setmana de juny torna a ser el cap de setmana del vi a Manresa. Tres dies de xerrades, mostres d’art, projeccions audiovisuals i degustacions a càrrec dels cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages, per a posar en valor l’art , el vi, la cultura i el territori.

Torna Vi_suals!

En el marc de ViBa – Vi del Bages, un esdeveniment amb format de mostra que té la voluntat de ser punt de trobada i projecció de futur de la cultura del vi de Manresa i el Bages – torna, un any més la mostra Vi_suals, un projecte que vol posar en relació la cultura tradicional del vi amb els llenguatges artístics contemporanis.

Amb una trajectòria de gairebé 10 anys, i gràcies a la complicitat de la Denominació d’Origen Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC), Cine Club Manresa i Foto Art Manresa, Vi_suals ha esdevingut un projecte cultural de referència per la seva tasca divulgativa a l’hora d’apropar la cultura del vi al teixit social de Manresa i comarca.

Vi_suals. Selecció de fragments dels treballs dels artistes (Teresa Soler, Joan
Ramon Reig, Carme Magem, Hök, Enric Rodó i Tamara Hernandez)
Selecció de fragments dels treballs dels artistes (Teresa Soler, Joan Ramon Reig, Carme Magem, Hök, Enric Rodó i Tamara Hernandez)

Any rere any, el projecte Vi_suals reuneix el treball de diferents artistes de la zona del Pla de Bages en una mostra que té com a fil conductor un concepte o element vinculat a la viticultura. El programa d’enguany, que parteix del concepte «cercles», va començar a gestar-se l’any 2020 però, degut a l’eclosió de la pandèmia de la COVID-19, no va poder mostrar-se.

Sota l’eix temàtic dels «cercles», la TAVCC presenta un projecte de comissariat que inclou l’obra de 13 artistes plàstics que han incorporat a les seves creacions un cèrcol de ferro de bóta, cedit per cadascun dels cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages que participen en el projecte. A més d’aquesta referència directa al món del vi, els «cercles» apel·len al procés vegetatiu de la vinya i són alhora el símbol de l’infinit i la unitat.

cercles

La mostra, mostrarà el treball que els següents artistes han fet al voltant de la cultura vitivinícola de la comarca del Bages: Ma Àngels Comellas, Marta Genis, Tamara Hernández, Hök, Pep Jaumandreu, Carme Magem, Núria Malé, Carme Margarit, Jaume Mestres, Assumpta Pla, Joan Ramon Reig, Enric Rodó i Teresa Soler.

Inauguració

La mostra Vi_suals 2021 s’inaugurarà el divendres 4 de juny a les 7 de la tarda, just abans del ja clàssic tast de picapolls de ViBa. Estarà oberta al públic els dies 4, 5 i 6 a la nau principal del recinte de l’Anònima, al pati del qual hi haurà la mostra de vi ViBa, i en el mateix horari de la mostra vitivinícola impulsada per la Denominació d’Origen Pla de Bages

Del 4 al 13 de juny, es podrà visitar a l’Espai Plana de l’Om de Manresa l’exposició fotogràfica col·lectiva «Cercles», a càrrec de membres de FotoArt Manresa.

visuals

Més informació:
TAVCC: http://tavcc.cat | instagram: @taulaartsvisualscc

Si t’ha agradat llegir la notícia La Mostra Vi_suals d’enguany presenta el treball de tretze artistes al voltant del concepte «Cercles», també et pot interessar Del 4 al 6 de juny, torna la ViBa, per posar en valor la cultura de la vinya i el vi al Bages

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.