Pànxing Berguedà

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Entrevistes – Berguedà

Entrevista a Alfons Subirana, propietari de l’empresa Metàl·liques Puig-reig

Berguedà
Alfons Subirana Metàl·liques Puig-reig
Amb més de trenta anys d’experiència en la serralleria i la instal·lació de diferents elements constructius com poden ser portes automàtiques, canals i tancaments, Metàl·liques Puig-reig és una de les empreses de referència a la comarca pel que fa a aquest sector. Per conèixer una mica millor la seva història i tot el que tenen per oferir, hem parlat amb l’Alfons Subirana, propietari de l’empresa i qui l’ha vist néixer, créixer i convertir-se en el que és avui.

Quina història hi ha darrere Metàl·liques Puig-reig?

La història de crear l’empresa sorgeix de la necessitat d’un canvi de feina de dos socis. Jo, que portava 13 anys en el sector metal·lúrgic, en aquell moment treballava en el sector del transport i per incompatibilitat d’horaris i il·lusió de treballar per compte propi vaig decidir fer un canvi i tornar al sector del metall, on ja tenia experiència. Així, els dos, l’any 90 vam crear l’empresa Metàl·liques Puig-reig, ubicada al municipi mateix. Va néixer com una societat SCP i al cap de dos anys el soci va deixar la societat i es va dissoldre per convertir-se en SL, el 95, amb tot el que això suposa.

Com ha sigut la seva evolució al llarg de trenta anys?

En aquest temps Metàl·liques Puig-reig ha anat evolucionant molt. Vam començar que érem dos socis, després vam agafar un parell de nois perquè ens ajudessin, va plegar el soci i més tard va venir una crisi de poca feina. Vaig passar una temporada bastant magra, però es va continuar anant treballant. A partir del 95 vam anar creixent gradualment i a finals de desembre del 98 vam adquirir la parcel·la on som ara, i al gener del 99 vam començar les obres de construcció de l’actual nau. Al mes de març del 2000 ja estàvem del tot instal·lats. Hem anat adquirint vehicles i maquinària especialitzada per treballar millor i amb total seguretat de les persones.

L’any 2022 hem instal·lat plaques solars d’autoconsum per ser més sostenibles i preservar el medi ambient. Ara el 2023 estem en procés d’implantació de l’ISO 45001 amb seguretat i salut.

nau metàl·liques puig-reig

Què ofereix la vostra empresa?

La nostra cartera de serveis és molt àmplia. Treballem tant per particulars com per empreses i fem instal·lacions de portes automàtiques i manuals -també en fem el seu manteniment- col·loquem Canals pluvials estàndard i fetes a mida. També fem tancaments de PVC i alumini com poden ser portes i finestres i treballem per empreses que duen a terme el manteniment de les xarxes de distribució elèctriques, subministrant i col·locant portes, reixes i totes les ferramentes necessàries. També treballem per empreses constructores de cases de fusta, abastint-los amb ferramenta i acabaments metàl·lics.

I tota la part de serralleria tradicional.

Fabriquem i instal·lem tot el que són baranes, reixes, portes, escales acer inoxidable i oferim opcions que combinen aquests metalls amb vidre.

Com ha canviat el treball amb metalls en aquestes tres dècades?

Ens hem anat actualitzant amb tot aquest temps. Han sorgit productes nous, màquines noves que ens han permès fer una feina més precisa, més ben acabada i sense patir tant. També han anat canviant els processos de treball, buscant una eficiència major i que la relació de qualitat-preu et faci ser més competitiu, amb una cartera de productes que encaixa a molts més clients.

Amb quines marques treballeu?

Procurem treballar amb les millors marques i les que ofereixen millors prestacions a preus competitius. Pel que fa a les portes automàtiques que instal·lem confiem en la marca Hörmann i pels treballs amb canals ho fem amb Canalum. Confiem en Indústries Mas Salvadó per elements d’acabat, i per les finestres i tancaments de PVC treballem amb Cortizo.

metàl·liques puig-reig

Quin és el vostre àmbit geogràfic d’actuació?

Treballem, des de Puig-reig, a tot el Berguedà i la seva àrea d’influència. Malgrat que a vegades hem treballat per particulars i empreses d’arreu d’Espanya, on se centren la majoria de les nostres feines actualment és a les comarques veïnes del Bages, Cerdanya, Solsonès i Osona, i també tenim clients a l’àrea metropolitana. Per on ens movem més, però, és per l’Eix del Llobregat.

Si us ha agradat llegir l’entrevista a Alfons Subirana, propietari de l’empresa Metàl·liques Puig-reig, també us pot interessar llegir l’entrevista a Joan Gassó, propietari del Fuives Centre Mundial del Ruc Català.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.