Pànxing Bages

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Entrevistes – Bages

Entrevista a Joan Carles Palacios, gerent i soci cofundador de Veritas Manresa i Sabadell

Bages
veritas
“El consum ecològic i sostenible ja no és una moda, per moltes famílies ha esdevingut una forma d’entendre el món”
Veritas

La correcta alimentació és una part fonamental de les nostres vides, i com a tal, és molt important que estigui plantejada de manera correcta des de diversos punts de vista. Des de fa ja uns quants anys, la consciència social sobre el consum de productes ecològics, de proximitat, amb valors i respectuosos pel medi ambient, s’ha anat despertant en molta gent. Un dels establiments que millor donen resposta a aquesta demanda social són els supermercats Veritas. Hem parlat amb en Joan Carles Palacios, gerent i soci cofundador de Veritas Manresa i Sabadell, per conèixer de més a prop la seva història i tot el que ens ofereixen.

Explica’m la història que hi ha darrere la botiga Veritas. Com va començar tot plegat?

La història de Veritas Manresa, comença quan neix la nostra segona filla i decidim fer un pas endavant en la salut familiar i començar a consumir productes ecològics i veiem que a Manresa, l’oferta és bastant minsa. Aleshores comencem a pensar com portar a la ciutat aquesta oferta que sí comença a existir ja a Barcelona.

Sens dubte Veritas Manresa neix com un gran projecte de parella. El coneixement del món de la distribució alimentaria per una banda (Joan Carles Palacios), i l’àmplia experiència en gestió d’empreses per un altre (Yolanda Marco) van donar-nos les condicions idònies perquè emprenguéssim aquest il·lusionant projecte.

Veritas
La botiga Veritas Manresa neix l’any 2008 i l’acompanya una gran acceptació per part de la població manresana – Imatge: Veritas Manresa

El 2008 neix la nostra primera botiga a Manresa. Una gran dedicació per part nostra i una molt bona resposta de la població manresana per una alimentació sana, fan que la nostra empresa creixi, i és el 2013 quan decidim obrir una altra botiga a Sabadell.

El creixement sostingut i la voluntat d’ampliar la nostra oferta comercial ens porta al 2018 a canviar la seu de la botiga de Manresa per poder oferir noves seccions i espais més amplis i còmodes. L’aposta és per una ampliació del producte fresc, fruita, verdura i sobretot carnisseria totalment ecològica i amb elaboració pròpia.

Què ofereix la vostra botiga? Què hi trobarem de diferent dels supermercats convencionals?

A les nostres botigues podreu trobar una àmplia representació de tota mena de productes, tant alimentaris com de neteja i cosmètica, tots ells ecològics, sans i respectuosos amb el medi ambient. De fet a Veritas es pot realitzar gairebé el 100% de la compra d’una família. Fruita, verdura, carnisseria, pa, cereals, granel, cosmètica i productes de neteja.

I què oferim? Doncs mira, molt fàcil, oferim salut, sabor, biodiversitat alimentaria, sostenibilitat, proximitat, i sobre tot un grup de persones dedicades a atendre i  assessorar  a tothom qui ho necessiti.

Veritas
Veritas també ofereix productes solidaris en col·laboració amb ONGs – Imatge: Veritas

Com us ha afectat a escala de negoci l’aparició de la pandèmia de Covid-19?

Nosaltres com a empresa considerada de serveis essencials ens vam haver d’adaptar rapidíssimament a les normes sanitàries, als nous horaris i a la nova normalitat. En aquest sentit no podem més que agrair, sobretot al nostre personal que va seguir dia a dia  i amb una gran vocació de servei, venint a treballar, en uns moments en els quals la informació era poca i la por molta.

L’aparició de la Covid-19 ha influït molt en la forma de veure la salut de tota la societat, i també en els nostres clients. Tots sabem que una alimentació sana i equilibrada ajuda al nostre sistema immunitari a crear defenses contra les malalties.

La demanda de producte ecològic no només s’ha mantingut sinó que en alguns moments de la pandèmia s’ha incrementat notablement.

Des que va obrir la botiga Veritas, heu notat que hi hagi més demanda de producte ecològic? És una moda o s’està instaurant en nosaltres?

Des que vam iniciar aquest camí el 2008 la societat catalana ha canviat molt. Les famílies disposen, avui en dia de molta informació que els ajuda a prendre decisions de compra d’una manera més conscient i responsable.

El consum ecològic i sostenible ja no és una moda, per moltes famílies ha esdevingut una forma d’entendre el món i de ser-hi d’una manera molt més responsable.

Creus que la societat en general valora que els productes tinguin un valor afegit com pot ser la menor petjada mediambiental o la no utilització de pesticides?

Sens dubte, cada vegada més.

L’any 2016, Veritas rep la certificació BCorp, i és la primera cadena de supermercats en obtenir aquesta certificació, que ens acredita com a empresa bona per al món.

Veritas
L’any 2016, Veritas rep la certificació BCorp, i és la primera cadena de supermercats en obtenir aquesta certificació – Imatge: Veritas

Les “B Corp” són empreses que innoven per maximitzar el seu impacte positiu en els seus treballadors, en les comunitats en les quals serveixen i en el medi ambient. D’aquesta manera l’empresa esdevé una força regenerativa per la societat i per al planeta.


Si t’ha agradat llegir la notícia Entrevista a Joan Carles Palacios, gerent i soci cofundador de Veritas Manresa i Sabadell, també et pot interessar Nissaga de constructors del Berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.