Pànxing Bages

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Entrevistes – Bages

Entrevista als socis fundadors de Bagesterradevins.cat

Bages
_BBJ4419 BAGES TERRA DE VINS 1
Entrevista a Francesc Brunet Sala i a Ricard Vilalta Ribot, els socis fundadors de Bagesterradevins.cat

1. Quina és l’història de Bages Terra de Vins? Com i quan va començar?

Bagesterradevins neix de l’afició a descobrir, visitar i recopilar les tines a peu de vinya del Bages, un patrimoni únic molt desconegut (cada vegada menys) i d’un valor únic. Això va començar ara fa 8 anys, i va ser la llavor per acabar desenvolupant un portal d’enoturisme al Bages, un projecte que amb els anys també ha anat creixent i transformant-se.

Vam adonar-nos que un patrimoni tan extraordinari i que explica una història tan singular del passat vitivinícola de la comarca estava poc present en la identitat de la DO Pla de Bages i els cellers que la conformen, quan, de fet, en són els principal hereus. Va ser a partir d’aquesta reflexió que vam treballar la idea fins a arribar a la conclusió que el què podíem fer per lligar-ho tot plegat era un portal d’enoturisme que recollís tot allò que ja s’estava fent, afegint-hi activitats turístiques relacionades amb les tines a peu de vinya.

Aquesta llavor va fer que el 2015 iniciéssim el projecte de Bagesterradevins, i el 2016 ja ens vam convertir en agència de viatges per poder començar a elaborar paquets turístics, a més de comercialitzar activitats soltes. Lentament hem anat posicionant-nos sòlidament com una agència receptiva al Bages especialitzada en enoturisme, tot i que també tenim una mirada més ampla per poder treballar àmbits com la Manresa Ignasiana, el Geoparc, el Camí Oliba, etc.

2. Quines activitats, serveis i/o experiències oferiu?

Amb un conveni de col·laboració amb la DO Pla de Bages, la nostra intenció és poder oferir totes aquelles activitats que facin olor de vi, que d’alguna manera tinguin relació amb la DO Pla de Bages, els seus vins o la seva història. Els principals col·laboradors, doncs, són els cellers, però també ho són restaurants, allotjaments, empreses d’activitats, etc. Oferim visites als cellers, àpat maridats, rutes pel patrimoni vitivinícola a peu, cavall o bicicleta, i també creem estades de cap de setmana que combinin algunes d’aquestes activitats amb altres propostes per descobrir els grans recursos turístics del Bages com Montserrat, Mura, Cardona o Manresa.

El 2018, a més, vam crear vinsdelbages.com, una nova secció de l’empresa dedicada a comercialitzar tots els vins del Bages online, amb enviament gratuït a tota Catalunya. A mesura que anàvem rebent visitants de fora de la comarca ens adonàvem que molts dels vins de la DO Pla de Bages costaven de trobar arreu, i vam trobar que tenia tot el sentit del món oferir un espai, també online, amb tots els vins dels que parlàvem a les nostres propostes turístiques.

3. Què creieu que ens pot oferir la comarca del Bages?

El Bages ha estat sempre una comarca de pas però que amaga algunes sorpreses extraordinàries. La DO Pla de Bages tot just ha fet 25 anys de vida, i amb una història singular, un patrimoni únic i uns vins excel·lents, s’està fent un lloc en el panorama vinícola català. Des de Bagesterradevins i Vinsdelbages volem accelerar aquest posicionament des del punt de vista turístic i de la comercialització dels seu vins, mica en mica, però amb fermesa, com sempre s’ha fet.

Si t’ha agradat llegir l’Entrevista als socis fundadors de Bagesterradevins.cat, també et pot interessar llegir Castelló d’Empúries estrena el Festival Istiu amb la intenció injectar una dosi d’alegria i esperança.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.