Pànxing Bages

25, febrer del 2024

Search
Close this search box.

25, febrer del 2024

Esports – Bages

El 17è Cros Escolar Ciutat de Manresa retorna al Congost i donarà visualitat a l’esport adaptat amb la 1a Cursa de Relleus Inclusiva

Bages
cros escolar
El diumenge 27 de novembre, la zona esportiva del Congost tornarà a ser l’escenari del Cros Escolar Ciutat Manresa que inclourà la 1a Cursa de Relleus Inclusiva, una proposta que vol ser el primer pas per aconseguir un disseny universal que no distingeixi entre les característiques personals

El 17è Cros Escolar Ciutat Manresa torna a ser puntuable per a la Fase Comarcal de Cros dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i és organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Esportiu del Bages amb la col·laboració del Club Atlètic Manresa i la Fundació AMPANS. S’esperen participants de tota la comarca i les inscripcions pels infants i adolescents escolaritzats a Manresa, només a aquesta prova, és gratuïta. Per poder participar a la resta de les proves de que consta aquesta fase, caldrà abonar al Consell Esportiu del Bages la inscripció de 25 €.

Les inscripcions es podien tramitar fins avui dimecres 23 de novembre a les 12 hores de forma conjunta des del centre d’ensenyament (l’opció recomanada), enviant el full d’inscripció a inscripcions.cebages@gmail.com, o bé de forma individual a través per Internet a www.manresa.cat/inscripcionscrosescolar (recollida del dorsal fins a les 9.30 h del mateix dia del cros); o bé presencialment a la seu del Consell Esportiu del Bages (C/ Pujolet, 8A 1r de Manresa. De dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i dilluns i dimecres de 16.30 a 19.00 hores – 93 872 19 17).

El seguit de curses, que engegaran a les 9.30 hores, es distribueixen per edat i sexe amb una distància adaptada que va des dels 3.000 m als 200 m, amb sortida i arribada a l’Estadi d’Atletisme i amb la utilització del circuit de running del Congost que voreja els camps de beisbol, rugbi i futbol. A mesura que vagin acabant les curses de cada categoria es lliuraran els trofeus als 3 primes classificats de cada prova.

1a Cursa de Relleus Inclusiva

Enguany, l’Ajuntament de Manresa, el Consell Esportiu del Bages i la Fundació AMPANS, s’han unit per oferir una activitat inclusiva dins la matinal esportiva. Es tracta de la 1a Cursa de Relleus Inclusiva, una cursa de relleus no competitiva per a persones amb diferents capacitats.

Aquesta proposta, pionera a la província, té l’objectiu d’introduir l’esport adaptat a la vida de la ciutat, normalitzar la diversitat funcional i, especialment, impulsar activitats inclusives que facilitin la relació entre infants i joves amb diferents capacitats. Naix com un següent pas a la 1a Cursa Infantil Adaptada, celebrada el passat 28 de maig i també coorganitzada per l’Ajuntament i AMPANS, una cursa lineal i no competitiva que va tenir la participació de més de 60 infants i joves amb discapacitat.

Buscant la plena inclusió, més de 10 equips correran en aquesta primera Cursa de Relleus Inclusiva. Es realitzarà amb una posta de 3 atletes  d’edats similars amb diferents capacitats i sobre 3 distàncies diferents, que van entre els 120 a 60 m, a completar pels integrants de cada equip fins a realitzar una distància total de 300 m sobre el tartà de l’estadi.

Aquestes curses es realitzaran amb la col·laboració de persones voluntàries de la Fundació AMPANS, que han centralitzat la inscripció dels participants, i acompanyaran a cada grup de corredors a la seva línia de sortida i/o presa de relleu.

  • Per a més informació del 17è Cros Escolar Ciutat de Manresa cliqueu en aquest enllaç 
  • Per a més informació de la 1a Cursa de Relleus Inclusiva cliqueu en aquest enllaç

Si t’ha agradat llegir la notícia El 17è Cros Escolar Ciutat de Manresa retorna al Congost i donarà visualitat a l’esport adaptat amb la 1a Cursa de Relleus Inclusiva, també et pot interessar llegir L’Ajuntament i les escoles Bages i Ítaca inicien un projecte per enverdir els seus entorns escolars.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.