Pànxing Berguedà

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Esports – Cerdanya Berguedà

La Salomon Marató Pirineu 42K® omple inscripcions i Bagà es prepara per ser de nou l’epicentre de Trail Running

Cerdanya Berguedà
1
A 6 mesos de la cita, Salomon Ultra Pirineu 100k® i la Salomon Mitja Pirineu 21K® estan al 80% de capacitat, xifres rècord en aquestes dates La responsabilitat mediambiental d’una cursa de trail: la política corrent cap al futur

Bagà, 3 d’abril 2023

El compte enrere ja ha començat. Amb 14 anys de trajectòria, la Salomon Ultra Pirineu és una de les proves de trail running de caire internacional amb més renom, autèntica i emocionant del país. El Parc Natural del Cadí Moixeró es tornarà a convertir, els pròxims dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre del 2023, en l’epicentre del trail running acollint una nova edició de la Salomon Ultra Pirineu. Bagà, així, es prepara per acollir de nou aquesta cita que té un impacte econòmic de 4,6 milions d’euros (dades de l’edició 2022). 

La cita comptarà amb les quatre proves consolidades després de la pandemia que asseguren un esdeveniment més adaptable, més sostenible i amb recorreguts millorats i únics: Salomon Ultra Pirineu 100k® (SUP100k), la Salomon Marató Pirineu 42K® (SMP42k), la Salomon Mitja Pirineu 21K® (SMP21k) i la Molina Nit Pirineu VK (LMNPVK). 

A menys de 6 mesos per donar el tret de sortida a la Salomon Ultra Pirineu, ja s’ha penjat el cartell de sold out a la prova Salomon Marató Pirineu 42K®. La prova reina SUP100k, per la seva banda, compta amb més del 80% de dorsals esgotats, mateixa xifra que la SMP21k registrant un creixement exponencial en comparació a les edicions anteriors en aquestes dates. 

salomon

UNA REDUCCIÓ DE DORSALS 

El 2022 va ser un any de xifres rècord per la Salomon Ultra Pirineu: més de 4.000 inscrits van creuar la línea de sortida a la Plaça Porxada de Bagà acompanyats dels ànims d’una afició emocionada. Per aquesta edició, l’organització ha decidit reduir el límit de participants per assegurar la qualitat de l’esdeveniment, el pilar fonamental que defineix a la Salomon Ultra Pirineu. Així doncs, seran 1.200 els dorsals disponibles per la SUP100k i la SMP42k, en aquest últim cas ja exhaurits, i 900 els corredors que acollirà la germana petita, la SMP21k. La Molina Nit Pirineu VK i la Pirineu XS (carrera infantil), comptaran amb les mateixes places que en les edicions passades: 200 i 250 respectivament. 

CORRENT CAP AL FUTUR EN UN ENTORN NATURAL SENSE PRECEDENTS

L’organització de la Salomon Ultra Pirineu continua corrent cap al futur i posant en pràctica els valors del seu claim. 

La cursa compta amb una ferma política medioambiental des del primer any, treballant per garantir que no hi ha impacte en el parc: La limitació del nombre de participants, la neteja de camins després de la cursa, el fet de que la data de la cursa sigui en època de no reproducció d’espècies, o que els recorreguts passin per rutes ja existents, juntament amb el compromís de garantir que els participants no surtin dels camins marcats, entre d’altres mesures, han estat claus per aconseguir que els estudis post carrera que realitza el parc natural hagin indicat sempre que l’impacte de la cursa sigui quasi inapreciable.

De fet, l’organització continua treballant amb corredors, espònsors i entitats col·laboradores i territorials per reduir, reutilitzar i reciclar tot el material que s’utilitza. De fet, en l’edició 2021 de la Salomon Ultra Pirineu es van reduir en un 74% els residus generats en comparació a l’edició anterior. En total, es van registrar 1.300 kg de deixalles, dels quals 19% eren orgànics, 23% envasos, 19% paper i cartró i 38% rebuig: unes xifres que van superar les expectatives de l’organització. 

Més informació a: https://ultrapirineu.com/corrent-cap-al-futur/ 

Si t’ha agradat llegir la notícia La Salomon Marató Pirineu 42K® omple inscripcions i Bagà es prepara per ser de nou l’epicentre de Trail Running, també et pot interessar llegir La 8a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus promou la mobilitat sostenible.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.