Pànxing Pirineus

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Esports – Berguedà Pirineus

La 8a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus promou la mobilitat sostenible

Berguedà Pirineus
festivals
La raó de ser dels Festivals de Senderisme dels Pirineus és fomentar el senderisme com una activitat turística saludable, responsable i de proximitat.

En la 8a edició (#FSP2023), els festivals van un pas més enllà en la seva visió i han endegat un pla pilot per fomentar el darrer tram dels desplaçaments fins als espais naturals o punts d’interès mitjançant transport públic

Enguany se celebraran 12 festivals, que tindran lloc de maig a octubre en el conjunt de les 11 comarques de la Marca Pirineus. Els festivals on es durà a terme el pla pilot són el Garrotxa Volcanic Walking, el Festival Camina Pirineus Alt Urgell, el Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus i el Ripollès Discovery Walking. Cal remarcar que el Val d’Aran Walking & Summit Festival porta ja uns anys aplicant solucions per a una mobilitat més sostenible. 

Repetir torna a tenir premi

Els FSP2023 posen de nou en marxa el passaport dels festivals, una iniciativa iniciada l’any passat que vol animar els visitants a assistir a més d’un esdeveniment. Les persones que demostrin que han participat en més d’un festival entraran en el sorteig d’uns prismàtics, una motxilla de muntanya i uns bastons de trekking.

Els festivals pirinencs inclouen un extens programa d’itineraris a peu per a tota mena de públics i amb diferents graus de dificultat. En paral·lel, s’organitzen activitats per conèixer la cultura i la gastronomia locals. En ple auge de les activitats al medi natural i del turisme de proximitat, els festivals promouen un senderisme saludable conduït per guies professionals, practicat en grups reduïts i en espais oberts no massificats.

Calendari dels #FSP2023

Els 12 festivals d’enguany són:

 • Festival Camina el Berguedà (del 19 al 21 de maig)
 • Garrotxa Volcanic Walking (del 26 al 28 de maig)
 • Cerdanya Happy Walking (de l’1 al 4 de juny)
 • Festival Camina Pirineus – Alt Urgell (del 16 al 18 de juny)
 • Val d’Aran Walking & Summit Festival (del 19 al 25 de juny)
 • Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus (del 7 al 9 de juliol)
 • Festival de Senderisme del Solsonès (el 16 i el 17 de setembre)
 • Alt Empordà Sea Walking (del 22 al 24 de setembre)
 • Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà (el 23 i el 24 de setembre)
 • Ripollès Discovery Walking (del 29 de setembre a l’1 d’octubre) 
 • Vall de Boí Trek Festival (del 7 al 9 d’octubre).
 • Senderi – Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu (del 20 al 22 d’octubre). 
festivals

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins, és l’organisme públic que coordina i fa promoció conjunta dels festivals pirinencs, procurant que els esdeveniments compleixin uns criteris comuns (definits amb els organitzadors). L’IDAPA compta amb el suport de la Marca Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Diputació de Barcelona.

Si t’ha agradat llegir la notícia La 8a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus promou la mobilitat sostenible, també et pot interessar llegir La BRB Memorial Xavi Batriu commemora el 25è aniversari de la prova esportiva amb un esdeveniment festiu i col·lectiu.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.