Pànxing Berguedà

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Gastronomia – Berguedà

Berga impulsa el ‘Mossec Patumaire’

Berguedà
cartell_mossec
La campanya titulada ‘Mossec Patumaire’ s’iniciarà el diumenge, 30 de maig i finalitzarà el diumenge, 6 de juny, coincidint amb el que seria el diumenge dels Quatre Fuets i el diumenge de Corpus, respectivament

Aromes i sabors patumaires que esclaten a la boca

El ‘Mossec Patumaire‘ és una campanya de restauració que té l’objectiu d’aglutinar els establiments d’hostaleria i restauració de la ciutat amb la voluntat de crear una oferta gastronòmica especial per a la celebració de les festes del Corpus de 2021. Les festes de La Patum d’enguany han estat afectades per la pandèmia de la Covid-19, fet que impedeix que es puguin portar a terme amb normalitat per segon any consecutiu.

Tot i els impediments, l’activitat no s’atura i, per això, sorgeixen campanyes com el ‘Mossec Patumaire’. La iniciativa es farà del 30 de maig al 6 de juny, i comptarà amb la participació de 17 bars i restaurants de Berga. Els establiments adherits a la campanya comptaran amb un cartell identificatiu on s’especificarà la proposta gastronòmica patumaire que oferiran a la clientela. 

Cartell de 'Mossec Patumaire'
Cartell de ‘Mossec Patumaire’

Impuls del sector de la restauració

La campanya pretén dinamitzar el sector de l’hostaleria i la restauració, un sector afectat per les restriccions d’activitat decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per contenir la Covid-19. Des de l’inici de la pandèmia, els bars i restaurants han patit el tancament forçós durant diversos períodes de temps i també han vist restringit l’aforament i l’horari dels serveis prestats als locals.

‘Mossec Patumaire’ ha estat desenvolupada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, a partir d’una proposta feta pel grup municipal Junts per Berga. La campanya forma part del Pla de Xoc de Dinamització Comercial de Berga de 2021, que és un pla de suport al teixit econòmic local que inclou accions de dinamització que beneficiïn el conjunt d’establiments comercials, d’hostaleria, restauració i serveis de la ciutat, i en definitiva, enforteixin els vincles amb la ciutadania.

Mossec patumaire

Els 17 establiments adherits a la iniciativa oferiran en la seva carta un plat, una tapa, unes postres, una beguda, un vermut o quelcom especial que estigui relacionat amb el Corpus: des d’elaboracions fetes amb barreja fins a propostes amb sabors i textures que recordin l’esclat de les espurnes del foc o les aromes patumaires. La voluntat és evocar, a través de la gastronomia, els dies de la festivitat del Corpus berguedà.    

Ajuntament de Berga

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat llegir la notícia Berga impulsa el ‘Mossec Patumaire’, també et pot interessar llegir Cavalls del vent enceta una temporada històrica.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.