Pànxing Berguedà

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Berguedà

Cavalls del vent enceta una temporada històrica

Berguedà
cavalls_de_vent
L’itinerari que uneix vuit refugis del Parc Natural del Cadí-Moixeró compta ja amb un 50% més de reserves que l’any 2019. Aquest any 2021, la temporada començarà el 28 de maig i es tancarà a primers d’octubre. Sempre depenent de les condicions meteorològiques. L’objectiu de Cavalls del Vent és créixer de manera sostenible, sense que l’entorn privilegiat per on passa la travessa es ressenteixi de l’increment d’afluència

El passat dimecres 19 de maig, des del Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà s’ha donat el tret de sortida de la 19a temporada de Cavalls del Vent. Un itinerari consolidat dins el món de les travesses i que durant la temporada de primavera i estiu rep a milers d’excursionistes que fan la volta als 8 refugis que composen el traçat. L’acte l’ha presentat el President del Consell Comarcal del Berguedà i Alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara.

El 28 de maig s’obrirà de forma oficial la porta perquè es pugui realitzar la ruta per etapes. De totes maneres, aquesta temporada comença de forma molt especial ja que ja hi ha un 50% més de reserves que l’any 2019 (any pre-pandèmia).

cavalls de vent

Aquest increment fa ser optimistes a Cavalls del Vent tot i que són conscients que és important preservar el territori: “Cavalls del Vent porta gent a les nostres terres. Qui fa la Cavalls genera un vincle amb el territori, i hi tornarà. Com a enamorats d’aquest territori que som, volem que creixi de manera sostenible, sense que l’entorn privilegiat per on passa la travessa es ressenteixi d’aquest increment afluència”.

Però la sostenibilitat a Cavalls del Vent no és només un objectiu definit, és un viatge i l’hem de fer entre tots i totes. Cada petita passa compta. L’evolució de Cavalls del Vent ha d’anar de la mà de la del territori, i embolcallada en la idea de la sostenibilitat, del compromís amb l’entorn i els seus habitants”.

En aquest mateix sentit s’hi ha referit també Abel Garcia, Conseller de Turisme Actiu i Esports del Consell comarcal del Berguedà que també ha fet referència a la protecció del territori i la gent que viu a la comarca com d’important és la sostenibilitat i la conscienciació en aquest aspecte. Aquest increment de reserves també s’ha notat amb les visites a la pàgina web i en l’augment de seguidors a les XXSS.

Cavalls del Vent és un producte que atrau les mirades sobre el nostre territori: amb més de 16000 seguidors a xarxes socials, i un moviment de visites diàries a la pàgina web de més de 250 persones. Per exemple, de l’1 de febrer a l’1 de maig portem un total de 27.093 visites.

cavalls de vent

D’aquestes, un 63% són noves, i la resta són gent que ja ens coneix i torna a la web. En aquest mateix sentit, s’hi referia Jordi Garcia Petit, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró: “Les accions que hem de fer des del Parc han d’anar més encaminades a regular i educar que no pas a prohibir”.

Després de la suspensió de l’any passat, el cap de setmana del 25,26 i 27 de Juny es recupera el Festival de Cavalls del Vent, on des de l’organització també han notat un increment en les inscripcions i en aquests moments només queden places per a l’OPEN (84,2km 5.600m+).

Tant la HALF com la TAST ja fa temps que han exhaurit els dorsals. Els participants del Festival com la gent que formalitza reserves per fer l’itinerari a través de la pàgina web reben el Welcome Pack que inclou un Tubular BUFF® exclusiu, un mapa oficial de la travessa de l’Editorial Alpina, una capseta d’infusions Yogi Tea.

cavalls de vent

I com a novetat aquest any, s’incorpora una bossa de tortillas Zanuy i un bric de caldo Aneto (aquest bric només s’aconsegueix si es ve a recollir el WP a l’oficina de Berga, d’aquesta manera incentivem el consum a la ciutat). També és novetat la samarreta que ve amb el Welcome Pack Plus, d’Sport HG. L’any que ve Cavalls del Vent fa 20 anys i també s’estan començant a planificar accions per celebrar-ho.

Font: Pedratour i Cavalls de Vent

Si t’ha agradat llegir la notícia Cavalls del vent enceta una temporada històrica, també et pot interessar llegir El Berguedà rep 35 distintius de compromís per la sostenibilitat Biosphere.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.