Pànxing Berguedà

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Gastronomia – Berguedà

Cuina de la Caça i la Tòfona del Berguedà

Berguedà
Cuina Caça i Tofona
La Cuina de la Caça i la Tòfina del Berguedà dobla el nombre de restaurants participants

En la nova edició de la cuina de la caça i la tòfona, que engega el 15 de gener de 2022 i que estarà activa fins al 31 de març, hi participen fins a 10 restaurants, on s’hi trobaran plats i menús especials, centrats en els productes de la caça i la tòfona, posant en valor aquests elements culinaris tant característics del Berguedà.

tòfona

Des de l’impacte de la pandèmia al 2020, la campanya de la caça i la tòfona va veure com disminuïa significativament el nombre de restauradors, mantenint a 5 el nombre de restaurants participants en les edicions del 2020 i 2021. Enguany tot i les limitacions d’aforament al 50% en espais interiors i la necessitat de mostrar el certificat covid, no han frenat als restaurants a sumar-se a aquesta campanya.

La campanya de la cuina de la caça i de la tòfona ja és un referent al calendari culinari del Berguedà, conjuntament a la cuina del bolet. De fet “ja fa dies que molts comensals i clients habituals demanen plats amb tòfona i carn de caça”, afirma Jordi Badia, president de l’associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, i continua: “això ens confirma la consolidació d’aquesta campanya gastronòmica”.

La coincidència en la temporalitat dels productes de la caça i la tòfona ha unit aquests productes a les taules del Berguedà, i en aquesta campanya des de 2018. Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ens proposa: “Comença l’any i quina millor manera que descobrint el Berguedà a través del paladar, i ho fem a través d’aquella cuina més desconeguda, però que fa les delícies de tots els restaurants que s’hi acullen. Descobrir la comarca adaptant la cuina a la temporalitat que els paisatges ens ofereixen, també és descobrir el Berguedà”.

Aquests productes que ens regala el bosc sempre han estat molt lligats a la comarca, sobretot la caça que servia tant per alimentar-se a l’edat mitjana com per ser venuda a les grans ciutats, junt amb els bolets més selectes. Les receptes per a cuinar plats de caça formen part de la cuina del Berguedà i les podem trobar a la majoria de restaurants emblemàtics de la comarca.

La tòfona, en canvi, molt valorada en les civilitzacions antigues, va ser considerada un producte diabòlic durant la edat mitjana i la seva introducció és relativament nova a la cuina del berguedà. 

Els plats i menús disponibles es podran consultar a les webs de l’oficina de Turisme del Berguedà i d’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà així com a les xarxes socials d’aquestes entitats i dels restaurants adherits a la campanya.

Enguany hi participen els restaurants  de Cal Pericas (Pobla de Lillet), Niu Nou (Bagà), Cal Travé (Berga), Cal Majoral (Puig-reig), La Muntanya (Castellar de n’Hug), Susen (Saldes), Ca l’Amagat (Bagà), la Barana (Berga), el Recó de l’avi (Guardiola de Berguedà) i la Cabana (Berga).

Aquesta campanya està impulsada per Hostaleria i Turisme del Berguedà amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el suport del Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

Font: Agència de Desenvolupament del Berguedà

Si t’ha agradat llegir la notícia sobre la Cuina de la Caça i la Tòfona del Berguedà, també et pot interessar llegir la recepta de la Carota de Carnaval.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.