https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, juliol del 2024

Search
Close this search box.

21, juliol del 2024

Gastronomia – Maresme

L’enogastronomia i el turisme actiu del Maresme revaliden l’excel·lència en les valoracions online dels turistes

Maresme
gastronomia_1682080271_a1440x400webp
Els vins i la cuina maresmenca han estat puntuats amb un 9,52 segons l’Índex de Reputació Online (iRON) i les activitats físiques amb un 9,24. Els restaurants i els allotjaments turístics reben un notable.

Els atractius més valorats pels turistes que visiten el Maresme continuen sent l’enogastronomia i el turisme actiu, que mantenen puntuacions excel·lents en les valoracions online. Així ho demostra el Monitor de l’experiència turística i reputació online d’empreses i recursos de 2024 elaborat pel LabTurisme de la Diputació de Barcelona, on la riquesa vinícola i la gastronomia de la comarca han obtingut un 9,52 sobre 10 segons el referencial sectorial iRON – Índex de Reputació Online. Pel que fa a les activitats físiques, els turistes també premien al Maresme amb un 9,24. Totes dues superen la mitjana de la Regió de Barcelona.

Els atractius de la comarca són el sector més ben valorat dels que s’han analitzat, amb un8,53. A l’enogastronomia i el turisme actiu li segueixen la natura amb un 8,78, la cultura amb un 8,66, les platges amb un 8,57, les atraccions amb un 8,44, entre d’altres.

Per arribar a aquestes conclusions, s’han recopilat les valoracions de més de 411.000 turistes, un 12,45% més que l’any anterior. Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Mataró han estat

els municipis que han sumat més opinions, ja que també són els que més volum de turistes acullen durant tot l’any. 

Els restaurants obtenen un 8,14 

El sector de la restauració també aconsegueix molt bons resultats. Els restaurants obtenen una nota global d’un 8,14, que puja fins al 8,85 en els establiments que per la seva qualitat són referència i formen part del Club Gastronòmic

En ambdos casos, la comarca també supera la mitjana de valoracions de la Regió de Barcelona, demostrant que el Maresme és una destinació altament valorada per la seva cuina i que compta amb una selecció d’establiments amb una reputació gastronòmica importantíssima. A més, molts d’ells formen part de Sabors del Maresme, una marca que pretén posar el territori a la taula dels clients amb productes de proximitat i a la vegada identitaris de la comarca.   

Els allotjaments també obtenen un notable

Els allotjaments són el sector que més volum d’opinions recull en comparativa amb els restaurants i els atractius turístics, amb més de 230.000 que atorguen un 7,86 segons el referencial iRON. Els ítems més ben valorats pels usuaris són el tracte del personal, que frega l’excel·lència, la ubicació de l’allotjament i la neteja de les instal·lacions. Menció especial també pel que fa al preu i el confort, superant la mitjana de la regió.

   Consorci Promoció Turística 

Costa del Maresme

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.