Pànxing Berguedà

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Nens i joves – Berguedà

Uns 300 alumnes d’escoles de primària del Berguedà participaran en el Mercat de Cooperatives Escolars de Berga

Berguedà
cooperatives

Torretes, guardioles, moneders, imants, sabons, jocs, punts de llibre, llibretes, clauers, atrapa somnis, portallapis, animals de ganxet, quadres personalitzats, collarets, braçalets, marcs per posar-hi fotos… Això és una petita mostra de les desenes de productes que es comercialitzaran al Mercat de Cooperatives Escolars de Berga. És una iniciativa que pretén promoure l’emprenedoria entre l’alumnat de primària a través de la creació de cooperatives de primària a través de la creació de cooperatives a l’aula.

Enguany, el projecte ha doblat la xifra de cooperatives (14) i ha comptat amb la participació d’uns 300 alumnes provinents de les cinc escoles de Berga, l’escola de Casserres, una escola de Gironella, l’escola de Guardiola de Berguedà i l’escola de Borredà i Vilada. El Mercat de Cooperatives Escolars disposarà d’un espai d’exposició i venda de productes ubicat a la Plaça Viladomat, el dissabte 13 de maig, de 10h a 13h.

Aprenentatge integral

El procés de creació de les cooperatives es divideix en diferents fases que es porten a terme al llarg del curs escolar. Primerament, es fa la constitució i redacció dels estatuts de les cooperatives, després es consensua els productes que es desenvoluparan per procedir finalment a la seva fabricació i venda. A més, l’alumnat també elabora material de difusió com per exemple cartells o fulletons per donar a conèixer la celebració del mercat.

Anna Freixa, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Berga, ha explicat que el Mercat de Cooperativa és el resultat de treball en equip realitzat per l’alumnat al llarg del curs. “Aprenen a crear una cooperativa des de zero i això suposa tot un aprenentatge, ja que els obliga a posar-se en situacions en les quals no s’havien trobat fins ara”. Freixa ha afegit que el projecte “s’adequa a les competències bàsiques que es treballen a primària i les relacions socials que estan començant a establir els infants”. Una part dels diners recaptats de la venda de productes es destinaran a entitats socials escollides per cadascuna de les cooperatives.

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat llegir la notícia Uns 300 alumnes d’escoles de primària del Berguedà participaran en el Mercat de Cooperatives Escolars de Berga, també et pot interessar llegir S’acosta l’estiu, i amb ell, les colònies i casals!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.