Pànxing Berguedà

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Nens i joves – Berguedà

Se celebra a Berga el primer torneig de Catan

Berguedà
torneig de catan
"El Club del Joc" dedicarà la sessió del 27 d’agost a celebrar el primer torneig de Catan, un joc de taula d’estratègia i atzar

Berga acollirà un torneig dedicat al Catan, un joc de taula d’estratègia i atzar que consisteix en conquerir una illa rica en recursos naturals construint pobles i ciutats, establint rutes comercials, etc. Es tracta d’un esdeveniment que forma part del ‘Club del Joc’, una iniciativa impulsada per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga i la Cia. de Jocs l’Anònima que consisteix en sessions lúdiques mensuals dedicades als jocs de taula per a tots els públics. El projecte va néixer el desembre de 2019 amb l’objectiu de dinamitzar l’Espai Jove de Berga i promoure la divulgació i el coneixement dels jocs de taula. En aquesta ocasió, la sessió del mes d’agost consistirà en un torneig dedicat exclusivament al joc Catan, que es farà el divendres, 27 d’agost, a la plaça de Viladomat, a les 21 h. En cas de pluja, l’activitat es traslladarà a l’Espai Jove, situat al carrer de mossèn Espel, 13. L’esdeveniment està organitzat per consistori berguedà i la Cia. de Jocs l’Anònima i compta amb la col·laboració de Jugajoc i Devir. 

La conquesta de l’illa de Catan 

Catan és un joc de taula d’estratègia i diplomàcia creat per Klaus Teuber. Des de la seva aparició, l’any 1995, és un dels jocs més venuts i premiats arreu del món, a més del precursor d’un nou gènere de jocs de taula que té milions de seguidors i seguidores. Catan és una illa imaginària plena de matèries primeres. L’objectiu del joc és conquerir i colonitzar l’illa de Catan, formada per 19 hexàgons de terreny envoltats pel mar. Cada jugador o jugadora comença la partida amb dos poblats i dues carreteres. A mesura que expandeixen els seus dominis, els jugadors i jugadores han de construir més poblats i convertir-los en ciutats, però per construir, abans cal comerciar amb matèries primeres i això comporta explotar la capacitat per negociar i comerciar amb la resta de jugadors i jugadores per poder conquerir l’illa.  

Modalitat de joc del torneig 

El torneig de Catan es disputarà amb la versió bàsica del joc, sense fer ús de cap extensió del mateix. El campionat constarà de 3 rondes de partides de 45 minuts i cada partida comptarà amb 4 jugadors i/o jugadores. Es realitzarà un sorteig per assignar els jugadors i jugadores que formaran part de les dues primeres partides que disputarà cadascuna de les persones participants. El guanyador o guanyadora de cada partida sumarà 5 punts, el segon/a s’endurà 3 punts, el tercer/a obtindrà 2 punts, el quart/a s’emportarà 1 punt i, en cas d’empat es procedirà al repartiment dels punts. 

Inscripcions per participar en la competició

Les persones interessades en participar al 1r torneig de Catan hauran d’inscriure’s emplenant un formulari en línia. En cas de no saber jugar al joc, es recomana acudir 30 minuts abans de l’inici del torneig (20:30 h) per assistir a l’explicació de les normes bàsiques del joc que faran els voluntaris i voluntàries que s’encarregaran de la dinamització de les partides. Els guanyadors i guanyadores del torneig rebran un obsequi de Jugajoc, Devir i la Cia. de Jocs l’Anònima. Per a més informació i formalitzar la inscripció, podeu accedir aquí.

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat llegir l’article Se celebra a Berga el primer torneig de Catan, també et pot interessar Jocs educatius per a nens (1a Part)

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.