Pànxing Digital

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Nens i joves –

Jocs educatius per a nens (1a Part)

Familia
Els jocs de taula diverteixen, però també compleixen altres funcions educatives molt importants en el desenvolupament intel·lectual del nen: consoliden coneixements matemàtics, musicals, científics o milloren emocions i aptituds com la destresa manual, la rapidesa visual, l'estratègia o la comunicació i la relació social entre altres.

Els jocs de taula són una bona manera de compartir temps en família. Aquests són alguns dels més educatius i que haurien de ser presents tant a les aules com a casa.

Joc de tons

Per a desenvolupar l’àmbit musical. Dissenyat per un professor de música, consisteix a aprendre música mentre els nens es diverteixen. Es compon d’un joc de cartes i un tauler a manera de pentagrama i que compta amb 14 nivells de dificultat, segons els coneixements dels jugadors.

Speed Cubs

Per a exercitar la rapidesa i la concentració. El joc consisteix a extreure una carta i muntar els gobelets integrats en la mateixa posició en què apareixen en ella. Guanya el primer que ho faci en el menor temps.

Jocs de taula

Risk

Un clàssic de tota la vida. Els jugadors han d’establir estratègies de com afrontar l’expansió en els diferents territoris de la geografia mundial. A part de pensar i cooperar entre els jugadors de l’equip, ajuda a reconèixer i aprendre els principals països del món.

Kaleidos Júnior

Juntament amb el Dobble és un d’aquests jocs molt recomanats per a nens amb dificultats visuals, perquè millora la destresa visual. Consisteix a identificar objectes concrets com més de pressa, millor.

Pankemino

Per a aprendre les taules de multiplicar. Ve a ser un híbrid entre el dominó i un puzle. Es tracta d’anar encaixant peces segons els resultats de les operacions que es plantegen.

Elements

El clàssic: pedra, paper i tisora però amb els elements: foc, fusta i aigua. Caldrà combinar-los tan bé com sigui possible per a vèncer al teu adversari.

Apples to Apples

Joc de cartes guardonat amb nombrosos premis, ajuda a ampliar el vocabulari, ja que tracta d’anar fent comparatives lingüístiques en funció de la carta que va sortint en cada tirada.

IQ FIT

Seria com la versió moderna del Tangram. Consisteix a col·locar peces de manera que resulti la forma sol·licitada. Amb 120 reptes de diferent complexitat.

Gràcies a aquests jocs els nens milloraran les seves capacitats mentre passen una bona estona amb la família

Aquests no són més que alguns dels molts jocs que existeixen en el mercat i que anirem donant a conèixer per a ajudar els nens a aprendre i millorar les seves capacitats alhora que passen una estona divertida en família o amb amics.

Font: Per Eva Remolina / AMIC 

Si t’ha agradat llegir l’article Jocs educatius per a nens (1a Part), també et pot interessar Com pot ajudar un logopeda?

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.