https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Nens i joves – Maresme

Triant el futur: explorant les oportunitats educatives al Maresme

Maresme
iStock-1281812333
Amb l’inici de les jornades de portes obertes, les famílies del Maresme es troben en un moment decisiu. És el moment de triar el millor centre per als seus fills, tenint en compte factors com la diversitat de l'oferta formativa i la possibilitat de reducció de línies en alguns centres.

Amb l’arribada de les jornades de portes obertes, les famílies del Maresme tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà les característiques úniques de cada centre educatiu i prendre una decisió informada per al futur dels seus fills. Durant aquestes jornades, els centres educatius del Maresme presenten la seva oferta formativa, que abraça totes les etapes de l’educació, des de l’educació infantil i primària fins als cicles formatius de grau mitjà i superior.

L’educació infantil i primària ofereix una base sòlida per al desenvolupament dels més petits, amb un enfocament en la formació integral que inclou aspectes com el desenvolupament del llenguatge, les habilitats socials i emocionals, i l’aprenentatge a través del joc.

A l’etapa de l’educació secundària obligatòria (ESO), els estudiants s’endinsen en un currículum més ampli i diversificat, que els prepara per a les etapes educatives posteriors. El Batxillerat ofereix una formació més especialitzada, amb diverses modalitats com ara humanístic, científic, social i artístic, que permeten als estudiants explorar les seves passions i interessos.

Els cicles formatius de grau mitjà i superior ofereixen una formació pràctica en diferents àmbits professionals, preparant els estudiants per a la inserció al mercat laboral o per a continuar amb els seus estudis universitaris.

És important tenir en compte el descens de natalitat que ha afectat la comarca en els últims anys, ja que això pot influir en la disponibilitat de places escolars i la oferta educativa en alguns centres. Tot i això, aquesta situació també planteja oportunitats per a la innovació i la millora del sistema educatiu, amb un enfocament en estratègies per adaptar-se a aquesta nova realitat i garantir una educació de qualitat per als estudiants del Maresme.

En definitiva, les jornades de portes obertes són una oportunitat única per a les famílies del Maresme per conèixer de prop els centres educatius i explorar les diferents oportunitats educatives disponibles a la comarca. Amb una oferta variada i adaptada a les necessitats dels estudiants, el Maresme ofereix un entorn educatiu enriquidor que prepara els joves per a un futur prometedor.

Les jornades de portes obertes són una oportunitat vital per conèixer les opcions educatives al Maresme. Malgrat els desafiaments del descens de natalitat, es manté el compromís amb una educació de qualitat i un futur prometedor pels estudiants.

Escola Sant Jordi

VILASSAR DE DALT

T. 629 335 504

A Sant Jordi entenem que l’únic aprenentatge perdurable és aquell que és significatiu, amb sentit per a l’alumne perquè pot relacionar-lo amb la seva realitat, i que s’assoleix de forma vivencial, fent-nos preguntes, cercant respostes, equivocant-nos i aprenent dels errors, learning by doing! Amb aquest objectiu, basem el nostre projecte en potenciar cinc competències bàsiques per assolir l’èxit en qualsevol àmbit futur de la vida: creixement emocional, creativitat, comunicació, compromís amb la ciència i consciència ambiental. Les 5C de Sant Jordi!

Escoles Betlem

PREMIÀ DE DALT

T. 937 524 286

Des dels 4 mesos fins a la universitat:

• Educació Maternal

• Educació Infantil (Etapa concertada)

• Educació Primària (Etapa concertada)

• Educació Secundària (Etapa concertada)

• Batxillerat

Fomentem l’aprenentage conscient per tal que cada alumne/a esdevingui la millor versió de sí mateix.

In our school, English takes center stage, beginning right from Early Education. Our students immerse themselves in the language, learning and living it through a variety of engaging activities and areas in English.

Institut Escola Santa Anna

PREMIÀ DE DALT 

T. 937 516 968 • 937 523 831

Gran oportunitat en l’educació pública a Premià de Dalt.

L’institut Escola Santa Anna és un centre públic que imparteix educació infantil, primària i secundària. El nostre projecte educatiu és integrador, digital i multilingüe. Els alumnes gaudiran d’un tracte familiar, d’un horari de matí i tarda amb opció de menjador i acollida matinal. L’equip de mestres està implicat en projectes d’innovació educativa, de treball cooperatiu, de transformació digital i projectes Europeus Erasmus+. L’objectiu és oferir una educació competencial i personalitzada basada en valors que permeti als alumnes tenir les habilitats necessàries pel seu futur.

Escola La Salle

PREMIÀ DE MAR

T. 937 52 42 20

www.premia.lasalle.cat

Amb més de 100 anys de presència a Premià, La Salle té un estil pedagògic centrat en la persona i el seu desenvolupament humà i intel·lectual. El nostre projecte educatiu es basa fonamentalment en: Atenció Personalitzada: treballem en un entorn integrador en el qual atenem les necessitats particulars de l’alumnat; Estil Pedagògic Innovador: en constant anàlisi i renovació; Educació en Valors: formem l’alumnat perquè esdevinguin ciutadans/es sensibles i compromesos amb la societat;  i Tecnologia i emprenedoria: com a elements transformadors de la realitat. 

Institut Maremar

EL MASNOU 

T. 935 402 398 935 402 557

L’Institut Maremar imparteix estudis d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta d’un centre dinàmic i innovador, adherit a la xarxa de competències bàsiques, a l’Escola Verda i Escola UNESCO, que treballa valors culturals i de defensa del medi ambient i que cuida el desenvolupament personal de l’alumnat. Participa en intercanvis i implementa l’aprenentatge cooperatiu fomentant la inclusió i l’excel·lència.

1r, 2n i 3r d’ESO tenen grups reduïts de 20 estudiants. A primer i segon curs d’ESO es treballa per projectes i es fan colònies d’inici de curs per millorar la cohesió del grup.

Institut Premià de Mar

PREMIÀ DE MAR

T. 937 549 282 

937 523 626

IPM, formació de qualitat al Baix Maresme

L’Institut Premià de Mar ha esdevingut el centre de referència amb la més gran i diversificada oferta formativa comarcal: ESO, Batxillerat (Humanístic-social, Científic-Tecnològic, i Esportiu), Cicles Formatius de Grau Bàsic, Mitjà i Superior de 6 famílies professionals (Activitats físiques i esportives, Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, Transport i manteniment de vehicles, Electricitat, Agrària), Programes de Formació i Inserció i Servei d’Assessorament i Reconeixement Professional. Trajectòria, equipaments i professionals l’acrediten com a garantia d’èxit educatiu, sempre al costat de les famílies, institucions i empreses de l’entorn.

Institut Mediterrània

EL MASNOU 

T. 935 550 062

L’Institut Mediterrània és un centre d’estudis secundaris des de fa més de 40 anys situat a la vora de les costes del Masnou.

ESO

Menys de 20 alumnes per grup. 

Atenció individualitzada (Departament d’Orientació propi). 

Anglès i Francès amb obtenció final de títols oficials (Cambridge i DELF). 

Projectes interdisciplinaris a l’ESO: robòtica (LEGO Mindstorm), vida saludable, ruta medieval, observatori astronòmic i altres.

Bons resultats acadèmics en graduats i proves externes.

BATXILLERAT 

Oferim tots els Batxillerats: tecnològic, científic, humanístic, social i artístic. 

OPTATIVA de Robòtica al Batxillerat! 

Bons resultats a les proves d’accés de selectivitat (ratllem el 100% d’aprovats).

Mediterrània, un projecte il·lusionant que volem compartir amb vosaltres!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.