Pànxing Berguedà

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Notícies – Berguedà

10 anys de Mercat de Cooperatives al Berguedà

Berguedà
Mercat Cooperatives Escolars 2018-3
El projecte d'impuls a l'emprenedoria escolar, que començava el 2010 i realitzava el primer mercat de cooperatives el 2011, arriba a la seva 10a edició resistint a la crisi sanitària del 2020

La covid ha generat canvis significatius en la nostra societat i ha tingut el seu impacte en el projecte d’emprenedoria a l’escola, que en l’edició anterior no va permetre portar a terme el gran Mercat de Cooperatives Escolars del Berguedà, que ha estat el més gran de tot Catalunya en nombre de cooperatives.

El punt àlgid d’aquest projecte és el Mercat de Cooperatives Escolars, que en l’anterior edició no es va poder portar a terme per la covid, però que enguany es reprèn a Berga el pròxim 29 de maig, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga.

El president de l’ADBerguedà, Lluís Vall afirma que “Malgrat ser un any complicat amb el què comporta el seguiment i treball en grups seguim apostant per l’emprenedoria i ho fem amb el model de les cooperatives un model d’emprendre socialment on aprendre els rols d’equip i conèixer les necessitats per emprendre i funcionar com a producte/servei”.

Cooperatives

356 alumnes de 16 centres educatius han creat 20 cooperatives

La gran majoria d’aquests alumnes participaran en el Mercat de Cooperatives Escolar de Berga. En total 271 alumnes de 12 centres educatius que han creat 15 cooperatives.

D’altra banda 2 cooperatives amb 36 alumnes de les escoles de Montmajor i Olvan, realitzaran una galeria d’art del 24 al 28 de maig als 2 municipis. L’Escola de Gironella amb la cooperativa “Giromàgics” composta per 24 alumnes han decidit realitzar una parada a la seva vila el 22 de maig.

Finalment un centre educatiu de secundària ha decidit no realitzar cap mena d’activitat fora del centre educatiu enguany a causa de la situació de la covid.

Aquests esdeveniments són la culminació d’un projecte que ha durat tot el curs escolar i es treballa des de diferents matèries escolars de forma transversal. Per exemple, el càlcul dels costos i preus de venda dels productes des de matemàtiques, la presentació des de llengua catalana, etc. Així durant el curs escolar, els alumnes han d’assumir el rol d’empresaris, a través de crear i gestionar la seva cooperativa.

Cooperatives

Activitats

A continuació fem un breu resum sobre les activitats que es duran a terme per les diferents cooperatives.

Mercat de cooperatives Berga

En el Mercat els alumnes que formen cada cooperativa disposen d’una parada on poden exposar i vendre els seus productes, a la Plaça Cim d’Estela de Berga (al costat del Passeig de la Indústria, on cada dissabte es celebra el mercat setmanal).

Galeria d’Art

Els alumnes de les escoles de Montmajor i Olvan uneixen esforços per construir una galeria d’art a cada un dels municipis, on del 24 al 28 de maig s’exposaran les obres realitzades pels mateixos alumnes.

Parada a Gironella

L’escola de Gironella ha optat per realitzar una parada el pròxim 22 de maig a la vila de Gironella, on vendran els productes elaborats al llarg del curs.

Cooperatives

Si t’ha agradat llegir la notícia 10 anys de Mercat de Cooperatives al Berguedà, també et pot interessar llegir El Berguedà rep 35 distintius de compromís per la sostenibilitat Biosphere.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.