Pànxing Bages

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Bages

El 33 estrena “Artistes”, amb la veu de joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental

Bages
artistes
Dijous 29 de setembre a les 22h15, el 33 estrena "Artistes", un espai que don veu a joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, que compartiran l'experiència de l'art acompanyats de cares conegudes per l'audiència. En el primer capítol, Roger de Gràcia descobrirà que el món de l'art té un vessant molt terapèutic. Aquest projecte de les productores Youplanet i Bah! Studios amb la Fundació Ampans va ser seleccionat en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l'ICEC per trobar nous talents i formats de continguts per al 33.

“Artistes” és una oportunitat per veure l’art amb una altra mirada, en un programa que aposta per compartir experiències artístiques amb joves creadors amb discapacitat intel·lectual i persones conegudes pels espectadors, com l’actor Ivan Labanda, l’humorista José Corbacho, la cantant Gisela, l’actriu Mireia Portas i la periodista Laura Rosel. En aquestes trobades, compartiran les seves trajectòries, les seves passions, i les seves formes de crear i de treballar.

En el primer capítol, el periodista Roger de Gràcia descobrirà que el món de l’art té un vessant molt terapèutic repassant les obres del pintor Ramon Casas i passant-s’ho bé amb una colla de joves artistes mentre balla, pinta, fa un curset accelerat de fotografia i és objecte d’una caricatura.

“Artistes” és plaer per la creativitat, un repte per reaprendre la història de l’art i mirar-se les obres més icòniques de la nostra cultura amb una mirada sense filtres. En aquest projecte hi encaixen totes les disciplines artístiques: els secrets de la fotografia, la pintura, la música, el teatre musical, el ballet o el beat-box, entre d’altres.

L’origen del projecte d'”Artistes”

Aquesta proposta va néixer quan l’equip del programa va visitar el projecte d’art de la Fundació Ampans a Manresa, que treballa per la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament i de salut mental. En aquesta visita, van quedar impactats pel mètode utilitzat i per la forta personalitat que desprenien les obres exposades. Potser el secret d’aquestes obres era justament que estaven creades per artistes amb capacitats diverses, sense filtres ni estereotips. D’aquí en surt “Artistes”, de la voluntat d’explorar l’art des de noves perspectives, amb l’objectiu d’oferir una experiència única i sorprenent.

“Artistes” és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d’una proposta conjunta de Youplanet i Bah! Studios amb la Fundació Ampans, seleccionada en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Si t’ha agradat llegir la notícia El 33 estrena “Artistes”, amb la veu de joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, també et pot interessar llegir Els llibres que no et pots perdre: “La dona que somiava mariatxis”.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.