Pànxing Bages

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Maresme Berguedà Bages Barcelona

Animals I Covid-19

Maresme Berguedà Bages Barcelona
Basset Hound perro
Basset Hound dog looking up with a guilty expression

Moltes són les preguntes que en sorgeixen al voltant del Covid-19 i de com pot afectar els nostres animals de companyia. Tot seguit resolem alguns dubtes en relació amb el coronavirus i els nostres animals domèstics.

 

La primera pregunta que hem de resoldre és si els nostres animals poden desenvolupar la Covid-19 i amb les dades científiques de què es disposa actualment, no hi ha cap evidència que els animals domèstics puguin desenvolupar la malaltia ni tan sols que es puguin infectar. Els gossos i els gats poden patir malalties produïdes per altres tipus de coronavirus, però aquests no afecten l’ésser humà.
Tampoc està demostrat que els animals puguin transmetre la malaltia a persones ni a altres animals. En tot cas, si que poden funcionar com a portadors passius de partícules virals (per exemple a la pell o al nas) si han estat en contacte amb persones que pateixin la Covid-19, i per això és important mantenir unes mesures d’higiene bàsiques: rentar-se les mans amb aigua i sabó després de tocar un animal, evitar tocar-se la boca, els ulls i les mans si estem jugant amb ell, cobrir-se en tossir…

I què passa si una persona està infectada amb la Covid-19 en relació amb el seu gos? Els experts diuen que la millor opció és deixar l’animal temporalment a càrrec d’algú de confiança. Si s’ha de quedar a casa, Millor que no s’apropi a la persona infectada. Si cal anar al veterinari és important esmentar que l’animal ha estat exposat.

Pel que fa a les sortides, es poden fer però cal prendre mesures: anar només una persona i evitar el contacte amb altres gossos o persones. És important que quan tornem a casa, desinfectem amb el gel els coixinets i la cua del gos per prevenir.

Per més informació podeu consultar la pàgina web del Col.legi oficial de Veterinaris de Barcelona.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.