Pànxing Berguedà

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Berguedà

Avià acull la primera edició de FIRHÀBITAT, l’única mostra del territori dedicada a la bioconstrucció

Berguedà
firhabitat
“L’Ajuntament d’Avià no vam dubtar ni un moment quan se’ns va plantejar que la primera edició de la fira tingués lloc al nostre municipi”, ha dit. El consistori ha treballat en els darrers anys en accions per millorar l’eficiència energètica dels espais municipals, així com també per promoure-la entre els seus veïns, “per això també apostem per aquesta fira posant totes les facilitats”.

La Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica de Catalunya tindrà lloc de l’11 al 13 de juny organitzada per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà amb el suport de l’Ajuntament.

Avià serà l’amfitrió de la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica de Catalunya (FIRHÀBITAT) que tindrà lloc de l’11 al 13 de juny organitzada per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB). La mostra compta, en aquesta primera edició, amb el compromís i la implicació de l’Ajuntament d’Avià i s’ha presentat aquest dimart al parc del Tossal.

FIRHÀBITAT és la primera i única fira del territori centrada en la biologia de l’hàbitat, l’eficiència energètica, l’autoconsum i els habitatges sostenibles. Un certamen inèdit i exclusiu a Catalunya que vol generar consciència i deixar empremta sobre aquest model de construcció i edificació, i a la vegada, fomentar la col·laboració entre els professionals i empreses del sector. Com? Oferint un espai de trobada i intercanvi entre expositors, empreses i visitants com el que presentarà FIRHÀBITAT.

Firhabitat

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha explicat que FIRHÀBITAT és un repte per a la patronal berguedana, però també “una oportunitat” per al Berguedà de situar-se al mapa en l’àmbit de la bioconstrucció, oferint un espai especialitzat en aquest sector en una comarca que permetrà acollir experts, professionals i interessats en tot el que envolta a la bioconstrucció i a la vegada “generar activitat a la comarca en un context especialment delicat”. Serarols creu que és una proposta “diferencial i una marca de territori que lliga perfectament amb el Berguedà com a destinació de benestar”.

Ponències de renom i activitats per a tots els públics

Rosa Prat i Jordi Pons, de l’equip d’organització del certamen, han destacat que durant tres dies, a Avià, es podran escoltar ponències amb professionals de renom dins del sector. Paral·lelament a les activitats i als tallers per al públic especialitzat i també els visitants en general, a la zona d’expositors hi participaran empreses i experts que oferiran informació sobre productes i serveis relacionats amb la bioconstrucció i l’eficiència energètica.

Pons ha explicat que l’objectiu és anar més enllà d’una fira. “No volem només uns expositors que portin els seus materials, sinó que el públic professional trobi el seu espai, i que el públic general pugui conèixer millor què és la bioconstrucció”, ha destacat.

Trobada de l’IEB al Berguedà

A més a més, la mostra serà també l’escenari d’una de les reunions dels exalumnes de l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB), referent nacional en l’àmbit de la bioconstrucció i la biologia de l’hàbitat. Durant tres dies, es realitzaran a Avià els seminaris d’especialització del Màster de Bioconstrucció IEB.

Aquests seminaris inclouran exàmens i presentació dels Treballs de Final de Màster i coincidirà amb la trobada anual d’alumnat i ex alumnat del IEB que reunirà al Berguedà a desenes de professionals i tècnics especialistes en bioconstrucció.

Avià, compromís amb la sostenibilitat

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha fet públic el seu compromís amb FIRHÀBITAT. “L’Ajuntament d’Avià no vam dubtar ni un moment quan se’ns va plantejar que la primera edició de la fira tingués lloc al nostre municipi”, ha dit. El consistori ha treballat en els darrers anys en accions per millorar l’eficiència energètica dels espais municipals, així com també per promoure-la entre els seus veïns, “per això també apostem per aquesta fira posant totes les facilitats”.

Tal com ha recordat Josep Maria Serarols, la mostra compta amb el finançament directe de l’ACEB i la col·laboració de les administracions comarcals i d’altres patrocinadors, però no podria tirar endavant sense l’aposta del consistori avianès. “Teníem clar que aquesta primera edició havia de fer-se a Avià, un referen en aquest àmbit”, ha recordat Serarols.

11, 12 i 13 de Juny de 2021 1a Fira de la Bioconstrucció i l’eficiència energètica

Tal com han explicat Prat i Pons la bioconstrucció és una metodologia per construir habitatges saludables, de manera sostenible, amb materials naturals i aprofitant les energies renovables amb l’objectiu que siguin més eficients. A causa del canvi climàtic, cada cop hi ha més empreses i professionals del sector decidits a minimitzar l’impacte de l’edificació en el medi ambient.

A més, les noves normatives introduïdes per les darreres modificacions del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE), obliguen al sector a aconseguir construir Edificis amb un Consum d’Energia Quasi Nul. Aquest fet, juntament amb un creixement en la demanda ciutadana per viure i treballar en un entorn cada cop més saludable, fa de la Bioconstrucció un sector incipient amb una gran capacitat de creixement als pròxims anys.

La mostra estarà adaptada a les mesures de seguretat i distància social dictades per les administracions per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Tota la informació es pot consultar al web www.firhabitat.com.

Font: Ajuntament d’Avià

Si t’ha agradat llegir la notícia Avià acull la primera edició de FIRHÀBITAT, l’única mostra del territori dedicada a la bioconstrucció, també et pot interessar Puig-reig vol recuperar els anys de la República amb l’edició d’un llibre i un cicle d’activitats.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.