Pànxing Berguedà

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Notícies – Berguedà

Berga celebra la 4a edició d’El Forn

Berguedà
el forn berga
La 4a edició d’El Forn, la mostra d’estiu d’arts escèniques, se celebrarà al setembre i inclourà quatre espectacles i un taller teatral

La mostra d’estiu dedicada a les arts escèniques al carrer comptarà amb una programació formada per quatre espectacles de diferents disciplines i un taller de formació teatral. Enguany, el festival mantindrà la ubicació del Parc del Lledó per acollir les diferents propostes i també s’incorporarà l’entorn exterior de l’església de Sant Francesc com a escenari de dos dels espectacles programats. El Forn és una iniciativa impulsada per les entitats de teatre local, Tràfec Teatre i La Farsa amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga, amb la voluntat de promoure la cultura teatral berguedana amb espectacles innovadors de diversos formats.

Aquest any, la mostra es farà els dies 2 i 3 de setembre i la venda d’entrades es realitzarà 30 minuts abans de l’inici dels espectacles en el mateix emplaçament on es facin les funcions. La programació compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a través de Programa.cat.  

Espectacle de contes i farsa en un acte 

L’Agrupació Teatral La Farsa oferirà dos espectacles de teatre breu que consistiran en una proposta familiar de contes d’animals i una peça vinculada al gènere de la farsa. L’entitat representarà Minimalari de Pinto & Chinto interpretada per Laura Corominas i Maria Corominas sota la direcció d’Angelina Vilella. Les protagonistes explicaran contes curts i divertits de tota mena d’animals: puces, vaques, lloros, girafes, mosques, elefants… que faran gaudir el públic infantil i adult.

La segona peça serà una obra titulada Mans enlaire de Ramon Folch i Camarasa. És un muntatge farcit d’humor i embolics protagonitzat per tres lladres no gaire espavilats, unes nenes molts entremaliades, uns marquesos adinerats i una miss anglesa molt especial. Angelina Vilella dirigeix aquest muntatge que comptarà amb les interpretacions d’Eudald Feliu, Jan Cervera, Xavi Parera, Marc Montes, Antònia Molera, Òscar Guijarro, Janina Vilana i Laia Tor. 

Tècniques de circ, ritme de carrer i humor 

Circ Vermut presentarà una proposta titulada Absurd que es farà el dijous, 2 de setembre, a l’amfiteatre del Parc del Lledó, a les 20 h. Pista de circ, teló de fons, crispetes… El circ ambulant ha arribat! Uns acomodadors estrafolaris jugaran i escalfaran l’ambient. Sense voler, sembla que l’espectacle ha començat i van passant disciplines i gags d’humor absurd. El públic coneixerà un freak dels aneguets de banyera que fa equilibris sobre tubs i fustes i també veurà una demostració de velocípede i uns mètodes peculiars de fer anar les escombres. Una cosa portarà la següent i sense donar massa temps per pensar arribarà el final de l’espectacle amb una cursa de bicicletes esbojarrada i virtuosa. David Candelich i Jordi Mas protagonitzen el muntatge Absurd dirigit per Miner Montell.  

Viatge tragicòmic als intestins de l’estat del benestar 

Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga s’endinsen en un viatge tragicòmic als intestins de l’estat del benestar i les seves flatulències de la mà d’una treballadora social al llindar de l’abisme professional i personal. L’assistenta és un monòleg conduït per una psicoanalista amb mà de ferro que exerceix de directora d’escena per guiar la protagonista pel corriol de les misèries socials. L’obra és crítica i, sobretot, autocrítica sobre el present que estem construint entre tots i totes. Però, al final del túnel, sempre hi ha llum. Iris Hinojosa s’encarrega de la direcció de l’obra escrita per Gerard Vilardaga.      

Taller de moviment teatral 

El festival d’arts escèniques també inclourà una proposta formativa amb l’actriu i directora de la companyia Tràfec Teatre, Lydia Canals. Es tracta d’un taller per a persones majors de 16 anys, que consistirà en treballar el moviment i la tècnica teatral, a partir dels tallers realitzats en les mostres internacionals que ha dut a terme el grup amb l’obra Assaig T4.

el forn
Programació de la 4a edició d’El Forn de Berga

Font: Ajuntament de Berga

Si t’ha agradat llegir la notícia Berga celebra la 4a edició d’El Forn, també et pot interessar llegir El Berguedà oferirà la formació semipresencial de monitor/a i director/a d’educació en el lleure infantil i juvenil durant la tardor.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.