Pànxing Bages

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Bages

C-16 gratuïta a l’entorn de Manresa

Bages
Peatge central de l'autopista C-16 a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet (Foto: ACN).
Pla general del peatge central de l’autopista C-16 a l’alçada de Sant Vicenç de Castellet, aquest migdia. Imatge del 2 de setembre de 2019 (Horitzontal).

C-16 gratuïta a l’entorn de Manresa. La Generalitat la farà gratuïta i amb funcions de ronda de la capital. Ho serà les 24 hores del dia de dilluns a divendres. Els alcaldes del territori volen que la mesura s’estengui als caps de setmana i al tram entre Castellbell i Rubí.

Territori ampliarà la C-16 gratuïta a l’entorn de Manresa, i així serà de dilluns a divendres durant tot el dia. Ho ha confirmat el Departament que dirigeix Damià Calvet als representants de la zona. El president del Consell d’Alcaldes del Bages, Eloi Hernàndez, ha assenyalat que “és un primer pas que valorem”, però ha afegit que “cal continuar avançant per trobar solucions al dèficit d’infraestructures del territori”.
Hernàndez ha emplaçat el Departament a convocar “amb urgència” la taula de mobilitat amb els agents polítics i socioeconòmics. Ha explicat que cal “posar al dia” l’estat de totes les demandes que tenen. El Consell insistirà perquè la gratuïtat de la C-16 també s’estengui als caps de setmana i al tram entre Castellbell i el Vilar i Rubí.
En un comunicat, els alcaldes també reclamen que les inversions proposades en el marc de les reivindicacions que ja van presentar a Territori a finals d’any -entre les que destaca els nous accessos a l’autopista, el projecte de ronda de Castellgalí a la C-55 i el foment del transport públic- s’estudiïn “amb deteniment” i es puguin incloure als pressupostos de la Generalitat del 2021.

La comarca també vol que la gestió i anàlisi de les dades dels fluxos de trànsit sigui clara. En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, ha expressat la importància que el Departament concreti les dades actuals dels fluxos de trànsit de la C-55 i la C-16 “per avaluar amb major exactitud” si les mesures preses fins ara aconsegueixen traspassar part del trànsit de la carretera a l’autopista.

ACN Manresa
Altres articles
Si t’ha agradat llegir C-16 gratuïta a l’entorn de Manresa potser t’interessarà llegir Manresa promou el comerç amb la campanya ‘Tornarem si tu tornes’.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.