Pànxing Bages

29, febrer del 2024

Search
Close this search box.

29, febrer del 2024

Notícies – Bages

Les Caramelles de Súria seran més presents al centre urbà amb un nou mural en una façana de l’Estació d’Autobusos

Bages
Foto 1

Un nou mural de Caramelles s’ha començat a pintar recentment a l’Estació d’Autobusos, continunant una iniciativa iniciada l’any 2023 per tal que la festa surienca estigui present durant tot l’any en l’espai urbà de la vila. Enguany, els dies centrals de les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, seran dissabte 30 i diumenge 31 de març.

El pintat dels murals és la continuïtat de la iniciativa impulsada l’any passat per l’Ajuntament de Súria i la Comissió de Caramelles. El seu disseny i realització és a càrrec del grup de joves artistes suriencs Pau Hernández, Pau Juárez, Abel Martínez i Maria Vila.

Aquest tercer mural de les Caramelles és dedicat a les colles del Tro Gros i la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música. La seva realització es va iniciar recentment a la façana de l’Estació d’Autobusos que està orientada cap al Monument a la Mineria i el pont de Salipota.

El darrer mural de la sèrie serà dedicat al Foment Cultural. Les colles representades en els dos murals realitzats l’any passat van ser l’Agrupació Sardanista, Altatutxa i Societat Coral La Llanterna. L’eix conductor és la lletra d’El Cant del Poble, l’himne que ha esdevingut un dels emblemes de la Caramelles surienques.

L’ambient de Caramelles ja es comença a respirar a Súria amb el pintat del nou mural i amb els assajos, la preparació de les actuacions i dels actes del programa. La comissió Spok ja ha convocat el concurs per al text i el disseny del pedaç caramellaire d’enguany, que romandrà obert fins al dijous 29 de febrer.

Les Caramelles de Súria formen part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, que aplega celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del país.

Font: Ajuntament de Súria

Si t’ha agradat llegir la notícia Les Caramelles de Súria seran més presents al centre urbà amb un nou mural en una façana de l’Estació d’Autobusos, també et pot interessar llegir Save Sight Now Europe: treballant contrarellotge per curar la síndrome d’Usher.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.