Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Berguedà

Ja tenim els cartells de La Patum 2023, que es farà del 6 a l’11 de juny!

Berguedà
la patum

L’Ajuntament de Berga ha aprovat la celebració de La Patum de 2023. Els regidors i regidores de la corporació municipal s’han reunit en sessió extraordinària per aprovar la celebració de les festes del Corpus, que es portaran a terme del 6 a l’11 de juny de 2023. Enguany, la celebració també inclou La Patum de La Fundació La Llar que es farà el 6 de juny a la Plaça Sant Pere, amb motiu del 150è aniversari de l’entitat.

Cartells anunciadors de la festa

En aquesta sessió també s’ha donat a conèixer el resultat de la votació popular dels concursos de cartells anunciadors de La Patum i La Patum Infantil que es va portar a terme del 2 al 16 d’abril, a l’Ajuntament de Berga. 

El cartell amb el lema ‘Moviment i màgia’ d’Albert Sant Fernàndez ha estat l’obra guanyadora del certamen amb 271 vots (27,96 %).

la patum

El cartell titulat ‘Cinc cops de mans’ de Xènia Martínez Adiem ha estat la segona opció més votada amb 205 vots (21,15 %), fet que la converteix en l’accèssit del concurs.

‘Ja hi som totes’ de Sergi Mañà Alvarez ha sumat 197 vots (20,33 %), seguit de la proposta ‘Els carrers’ d’Ana Ortuño Floría que ha obtingut 162 vots (16,71 %) i ‘El gegant’ de Salvador Vinyes Reig que ha assolit 96 vots (9,90 %). La votació va comptar amb un total de 969 vots, dels quals, es van registrar 34 vots en blanc (3,5 %) i 4 vots nuls (0,41 %). 

Pel que fa a la categoria infantil, la proposta titulada ‘Tots units fem Patum’ de Bruna Díaz de l’Escola Santa Eulàlia ha estat la guanyadora amb 398 vots (43,54 %).

Les següents propostes més votades han estat ‘Patum, pum, pum, pum’ d’Arlet Cabra de l’Escola Vedruna (210 vots – 22,97 %), ‘Quan l’àliga surt hi ha silenci absolut’ de Clàudia Quiñel de l’Escola Santa Eulàlia (88 vots – 9,62 %), ‘La trena màgica de La Patum’ de Bruna Rotllant de l’Escola Santa Eulàlia (80 vots – 8,75 %), ‘Cavall’ de Clàudia Tena de l’Escola La Valldan (79 vots – 8,64 %) i ‘La Patum és vida’ de Berta Garcia de l’Escola Vedruna (59 vots – 6,45 %). 

Posteriorment, l’alcalde Ivan Sànchez i els tinents d’alcaldia, Eloi Escútia i Aleix Serra, han mostrat els cartells anunciadors de La Patum, La Patum Infantil i La Patum de La Llar. Max Ramírez Martínez ha estat l’autor del cartell premiat del 12è Concurs de dibuix de La Patum de la Fundació La Llar. 

La Patum és tornada, rauxa, responsabilitat i amor 

El Ple de l’Ascensió ha finalitzat amb parlaments realitzats per l’alcalde de Berga i regidor de Patum, Ivan Sànchez, que ha iniciat la intervenció fent referència a La Patum de La Llar i la seva celebració, enguany, a la plaça de Sant Pere. Sànchez ha plantejat la possibilitat que la festa pugui fer-se cada any en aquest emplaçament, si així ho decideix la fundació.

Posteriorment, l’alcalde ha agraït el compromís dels caps de colla i les persones que formen part de la Comissió de La Patum per fer que “la festa creixi en esdeveniments, en imatge i estigui més cohesionada que mai”. Sànchez també ha esmentat el finançament creixent de la festa i la trobada de gestors de patrimoni cultural immaterial de la península que acollirà la capital berguedana al desembre. 

Ivan Sànchez ha tancat el discurs expressant que “La Patum és tornada, rauxa, responsabilitat i amor”. Per a l’alcalde “la tornada és recordar quan era nen o adolescent i els nervis dels dies previs de Patum. La rauxa s’assimila amb la purificació de les falles o les fogueres de Sant Joan, però nosaltres ho fem tot voltant a la plaça sota un mar d’espurnes durant un salt de plens o ens purifiquem amb les espurnes d’una maça o qualsevol guita. La responsabilitat suposa preservar, cuidar i transmetre la festa com van fer els nostres avis i pel que fa a l’amor… La Patum és el nostre primer amor, és aquell amor que retrobem any rere any a la plaça i els carrers de Berga”.  

Sortida del Tabal 

Un cop finalitzat el Ple de l’Ascensió, s’ha portat a terme la penjada dels cartells anunciadors d’enguany a les cartelleres municipals de l’edifici consistorial. Posteriorment, un grup de músics vinculats a la festa han interpretat el ball de l’Àliga de La Patum i al punt de les 12 del migdia, s’han pogut sentir els primers repics del Tabal, que ha estat l’encarregat de recórrer els carrers i places del centre de la ciutat per anunciar la celebració de La Patum. 

Si t’ha agradat llegir la notícia Ja tenim els cartells de La Patum 2023, que es farà del 6 a l’11 de juny!, també et pot interessar llegir Paulig es converteix en una finestra al món per al talent del Berguedà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.