Pànxing Bages

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Notícies – Bages

Com serà l’estiu a les piscines municipals?

Bages
Piscina de Castellnou de Bages (Foto: ACN).|Piscines d'Aguilar de Segarra (Foto: ACN).|Piscina municipal de Sant Joan de Vilatorrada (Foto: ACN).
Pla general de la piscina municipal de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages. Imatge del 6 de maig del 2020. (Horitzontal)
Cada dia que passa i avancem en el calendari també van pujant les temperatures. L'estiu ja és a la cantonada. I tot apunta que haurem de conviure el període estival amb el coronavirus. I la pregunta que ens ve a tots al cap és: com serà l'estiu a les piscines municipals? Ja es parla de limitar l'accés, fer torns i tancar vestuaris, mesures que els ajuntaments proposen per a les seves piscines municipals. Asseguren que tot plegat farà que les instal·lacions encara siguin més deficitàries.

Cada dia que passa i avancem en el calendari també van pujant les temperatures. L’estiu ja és a la cantonada. I tot apunta que haurem de conviure el període estival amb el coronavirus. I la pregunta que ens ve a tots al cap és: com serà l’estiu a les piscines municipals? Ja es parla de limitar l’accés, fer torns i tancar vestuaris, mesures que els ajuntaments proposen per a les seves piscines municipals. Asseguren que tot plegat farà que les instal·lacions encara siguin més deficitàries. Us expliquem tres casos de la comarca del Bages.

Com serà l’estiu a les piscines municipals? Aquesta és una pregunta que comença a plantejar-se n molts municipis catalans. A l’espera de rebre indicacions des de Salut, els ajuntaments ja pensen quines mesures hauran d’aplicar per poder obrir les piscines municipals aquest estiu. Entre elles, proposen limitar l’accés només a la gent del poble, fer franges horàries o tancar vestuaris per evitar “al màxim” el risc de contagi. Per altra banda, alguns alcaldes consultats per l’ACN no descarten aplicar descomptes per a les persones que estan patint econòmicament per culpa de la crisi de la covid-19. Tot plegat, asseguren, faran que les piscines siguin encara més deficitàries del que ja ho solen ser. En tot cas però, consideren que compleixen “una funció social important”, sobretot en pobles petits i en el moment actual.
El cas de Sant Joan de Vilatorrada

La piscina de Sant Joan de Vilatorrada és una de les més freqüentades del Bages a l’estiu. La seva proximitat amb Manresa fa que molta gent de la capital hi vagi buscant un espai més tranquil. Aquest any però, l’alcalde no descarta que s’hagi de limitar l’accés a les piscines i que només hi pugui entrar gent del poble. “És una de les mesures que estudiem, però encara estem a l’espera de saber quines seran les indicacions de Salut”, assegura a l’ACN el seu alcalde, Jordi Solernou.

L’alcalde té clar que la voluntat de l’Ajuntament és obrir perquè “al poble hi ha molta gent que ho ha passat molt malament, i la piscina compleix una funció social important”. En tot cas, opina que obrir al juny “és massa precipitat” i considera que ja s’hauria de fer de cara al juliol en funció de com hagi anat el desconfinament.

Com sera l'estiu a les piscines municipals-ACN
Piscina municipal de Sant Joan de Vilatorrada (Foto: ACN).
Aguilar de Segarra

Un altre cas és el de la piscina d’Aguilar de Segarra, un petit poble del Bages de poc més de 250 habitants. Les instal·lacions tenen capacitat per a 110 persones i, a l’estiu, hi sol anar gent dels pobles veïns de Fonollosa, Rajadell, i Sant Pere Sallavinera. L’alcalde, Pere Aliaguilla, té clar que la piscina és dels veïns, però entén que aquests pobles també en puguin fer ús, ja que la relació és molt estreta durant tot l’any. Tot i això, no està d’acord en que pugui venir gent d’altres llocs.

Tot i estar a l’espera de rebre indicacions per part de Salut, els alcaldes tenen clar que aquest any s’haurà de limitar l’accés i que l’aforament quedarà reduït.

Com sera l'estiu a les piscines municipals
Piscines d’Aguilar de Segarra (Foto: ACN).
Castellnou de Bages
A Castellnou de Bages ja van haver de limitar l’accés l’any passat a causa de l’elevada afluència de banyistes. Amb un aforament màxim de 300 persones, creuen que si s’ha de reduir molt més i, alhora, incrementar les despeses per garantir les mesures de seguretat, “els números encara seran molt pitjors”, diu l’alcalde, Domènec Orrit.
Dificultat per trobar socorristes
Una de les dificultats amb què es troben cada any els ajuntaments per poder obrir les piscines és el fet de contractar socorristes. Costa trobar-ne i aquest any encara no s’ha pogut fer cap gestió en aquest sentit perquè a l’administració local encara no es poden fer contractacions no relacionades amb la pandèmia. Per això, alguns alcaldes creuen que ja és massa tard per decidir que s’obrin.A Castellnou de Bages, Orrit no descarta que finalment no es puguin obrir. “A hores d’ara ja haurien d’estar a punt”, assegura. En tot cas, creu que la decisió hauria de ser unànime a tot el país, ja que, en cas contrari, les complicacions a les piscines obertes encara serien més evidents.

ACN Castellnou de Bages
Altres articles
Si t’ha agradat llegir Com serà l’estiu a les piscines municipals potser t’interessarà llegir Manresa promou el comerç amb la campanya ‘Tornarem si tu tornes’.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.