Pànxing Berguedà

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Cerdanya Berguedà

El Govern destina 6.3 MEUR al sector del lleure educatiu

Cerdanya Berguedà
El Govern destina 6.3 MEUR al sector del lleure educatiu
Aquests ajuts aniràn destinats a un dels sectors que més ha acusat el tancament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès, juntament amb la restauració

El Govern destina 6.3 MEUR al sector del lleure educatiu provinents del Fons de Contingència al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Són ajuts extraordinaris d’urgència per pal·liar els perjudicis econòmics del sector del lleure educatiu i de les activitats extraescolars, que han estat afectades pel confinament perimetral del Ripollès i la Cerdanya. Aquesta línia d’ajuts va ser aprovada pel Govern en la seva sessió del 12 de gener passat.

Tres modalitat d’ajut

  • entitats que fan activitats de lleure educatiu entre setmana per a menors;
  • A persones treballadores autònomes, empreses i altres entitats que realitzen activitats extraescolars, i a entitats, empreses.
  • Persones treballadores autònomes titulars o gestores d’instal·lacions inscrites al Registre d’Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut.

Plou sobre mullat

A tot plegat se l’hi ha de sumar també la negativa a poder començar les setmanes blanques a les escoles. El Departament d’Educació ha informat que les sortides escolars fora del municipi estan “restringides” ara per ara, “fins a una nova resolució que en contempli les condicions”. Això afectaria el desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar.

Segons la secretaria general de l’Esport havia d’arrencar el passat dimarts després d’haver-ho acordat, han assegurat, amb aquesta conselleria. De fet, des de l’àrea d’Esports del Govern ja se n’havia informat d’aquesta decisió als diversos Consells Esportius, els quals gestionen aquesta activitat.

El Govern destina 6.3 MEUR al sector del lleure educatiu
Un monitor del programa Esport Blanc Escolar ajuda a una de les alumnes que estan aprenent esquí de fons a Aransa. Imatge del 2020 – ACN

Des d’Educació asseguren que estan treballant amb Salut “per valorar la possibilitat d’autoritzar” aquest tipus de sortides. Serà així “en el moment que les condicions de la covid-19 ho permetin”.

En un comunicat d’Educació enviat a les escoles, el departament ha volgut desmentir les informacions que apuntaven que es farien arribar “noves instruccions” sobre activitats que impliquen mobilitat fora del municipi. A més, han afegit que l’actual confinament té com a objectiu restringir els desplaçaments i que la seva intenció és que, quan en un futur s’autoritzin les sortides curriculars en horari lectiu, aquestes no impliquin pernoctació i es garanteixin els grups estables de convivència d’acord amb el Pla Sectorial del curs 2020-21.

Si t’ha agradat llegir la notícia El Govern destina 6.3 MEUR al sector del lleure educatiu. També et pot interessar L’àmbit polític del Pirineu i l’Aran es reuneix per articular una resposta conjunta als afectes de la Covid-19.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.