Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

L’àmbit polític del Pirineu i l’Aran es reuneix per articular una resposta conjunta als afectes de la Covid-19

Cerdanya
Els polítics del Pirineu i l'Aran articulen una repsosta conjunta per el COVID-19

L’objectiu de la trobada era articular una proposta conjunta com a territori i fer-la arribar als governs de la Generalitat i de l’Estat

L’àmbit polític del Pirineu i l’Aran es reuneix per articular una resposta conjunta als afectes de la Covid-19. Dijous al mati, diversos alcaldes de la Cerdanya, van participar a la reunió telemàtica del món local del Pirineu i l’Aran. Amb la síndica d’Aran, els presidents/es de consells comarcals, els alcaldes/esses i representants del Ripollès, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i el Conselh Generau d’Aran.


Propostes dels polítics contra la Covid-19

 • Que es tingui en compte la singularitat del Pirineu i l’Aran, un territori molt extens, però amb poca població, baixa densitat i menys serveis.
 • Confinament comarcal en lloc de municipal, sense renunciar a les regions sanitàries com a àmbit de confinament.
 • Permetre la mobilitat entre els territoris transfronterers, com ara entre l’Alta i la Baixa Cerdanya.
 • Mesures sectorials específiques pel Pirineu i no en clau metropolitana. Que el comerç no essencial pugui obrir els caps de setmana i que es replantegin les franges horàries de l’hostaleria i la restauració. Poden tornar a servir sopars.
 • Que es compti amb el Pirineu en la presa de decisions, cosa que avui no succeeix, i participar en les reunions del PROCICAT.
 • Que les restriccions s’anunciïn amb més antelació, per minimitzar-ne l’impacte econòmic
 • Que la Generalitat i l’Estat acompanyin les restriccions amb mesures de reactivació econòmica, i que els tancaments tinguin efectes favorables respecte les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social d’autònoms i empreses.
 • Ajuts econòmics específics per al Pirineu i l’Aran, que han vist molt afectada la temporada turística d’hivern, especialment la Cerdanya.
 • Que s’incrementin els recursos per als ens locals i participar en el repartiment dels fons europeus, amb projectes específics per al Pirineu.
 • L’increment de recursos sanitaris, socials i de seguretat ciutadana del nostre territori.
 • La importància de la col·laboració publicoprivada.

Tanmateix, s’ha refermat el compromís amb el territori, la salut, l’economia i el benestar i s’ha acordat trobar-se periòdicament per consensuar la veu del Pirineu i tenir més força en les nostres demandes.


Si t’ha agradat llegir l’article L’àmbit polític del Pirineu i l’Aran es reuneix per articular una resposta conjunta als afectes de la Covid-19, també et pot interessar Neurosis en temps de Covid-19

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.