Pànxing Bages

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Bages

L’Escola Agrària de Manresa i l’Associació L’Era organitzen diferents activitats en el marc de la Setmana Bio

Bages
IMG_0078

L’Escola Agrària de Manresa i l’Associació L’Era duran a terme diferents activitats en el programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que organitza el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural entre el 14 i el 22 d’octubre.

El primer dia del programa, el 14 d’octubre a les 10h, es durà a terme la visita a l’itinerari tècnic sobre la producció ecològica a la finca de Can Poc Oli, organitzat tant per l’Escola Agrària de Manresa com per L’Era. En el que s’anomena “itinerari verd”, una guia explicarà els diferents pilars de la producció agrària ecològica amb el supot de quatre panells divulgatius dedicats al foment de la biodiversitat, gestió de la sanitat, compostatge i control de plantes adventícies. Les persones inscrites també podran gaudir de la finca i veure la gestió dels camps.

Dimecres dia 18 a la tarda hi haurà dos esdeveniments, la Trobada de la Xarxa Pagesa de l’Agricultura del Sòl Viu, i la tertúlia sobre horts socials i comunitaris. La Trobada es farà a la finca de Can Poc Oli de 15h30 a 19h i tractarà de fer front a les situacions en les quals es troba la pagesia actual (l’escalfament global, episodis climàtics externs, destrucció mediambiental, etc.) amb l’objectiu de compartir i plantejar reptes conjuntament per tal de poder avançar i buscar solucions. D’altra banda, de 19h a 21h L’Era organitzarà, com cada tercer dimecres del mes, una tertúlia agroecológica a la Casa de la Culla de Manresa, amb la temàtica d’experiències d’horts comunitaris en què es parlarà de com funcionen aquestes iniciatives a la ciutat.

El dijous 19, L’Era també participarà en la jornada tècnica ‘Estratègies de venda de proximitat i distribució, dues peces fonamentals vinculades entre elles’, en una sessió en línia de 15h30 a 17h30, organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. I, finalment, divendres 20 es farà la jornada tècnica ‘Crèdits de carboni i pagesia’, organitzada per l’Escola Agrària de Manresa i en col·laboració amb l’Associació L’Era, on es debatrà la convivència per part de les finques agràries d’entrar o no en els programes de crèdits de carboni, que poden compensar econòmicament certes pràctiques.

Fora del marc de la Setmana Bio, l’Associació L’Era, també participarà en la Fira Ecoviure el mateix cap de setmana del 21 i 22 d’octubre. I l’Escola Agrària començarà el curs de maneig de la sanitat en oví i cabrum i un curs per a dones d’ús i manteniment del tractor.

Si voleu saber més, podeu visitar la web www.agoraxtec.cat/ecamanresa o www.associaciolera.org

Per inscriure’s a les activitats que se celebren en el marc de la Setmana Bio podeu anar a l’enllaç www.setmanabio.cat .

Si t’ha agradat llegir la notícia L’Escola Agrària de Manresa i l’Associació L’Era organitzen diferents activitats en el marc de la Setmana Bio, també et pot interessar llegir Save Sight Now Europe: treballant contrarellotge per curar la síndrome d’Usher.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.