Pànxing Bages

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Notícies – Bages

El Geoparc senyalitza dos itineraris per l’Anella Verda de Manresa

Bages
geoparc
Es tracta de dues rutes que uneixen geologia, natura, cultura i història, oferint una gran riquesa d’elements i espais d’interès.

El Geoparc de la Catalunya Central, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, ha senyalitzat dos itineraris per l’Anella Verda de Manresa.

Un d’ells va des de la riba del Cardener fins al riu Llobregat, i l’altre que va des de Viladordis fins al Pont Foradat de les Arnaules. Es tracta de dues rutes que uneixen geologia, natura, cultura i història, oferint una gran riquesa d’elements i espais d’interès.

Els itineraris s’han indicat amb senyals direccionals, i s’han identificat amb tòtems informatius alguns espais d’interès geològic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central. Els tòtems inclouen un codi QR que permet accedir a més informació sobre la vàlua geològica d’aquests espais. A més, s’han editat digitalment fullets informatius en català, castellà, anglès i francès, que expliquen de manera detallada els recorreguts i els diferents punts per on passa el trajecte.

Del Cardener al Llobregat (Ruta M4)

Es tracta d’un itinerari de prop de 15 quilòmetres que, partint del Pont Vell de Manresa, segueix la riba esquerra del Cardener i passa pels roquissars del Malbalç, una pedrera d’on van sortir les roques per construir alguns dels edificis històrics de Manresa. La ruta ofereix en tot moment una bona perspectiva del riu i, en la seva part més urbana, coincideix amb el Camí de Sant Jaume. L’itinerari passa per indrets com la font de Sant Pau, el parc ambiental de Bufalvent, el Pont Foradat, les Marcetes o la Séquia.

geoparc
Geoparc – Gola del Bigaire

Els cingles del Llobregat (Ruta M5)

És una ruta de 8 quilòmetres de gran interès natural i paisatgístic, que ofereix unes vistes sensacionals sobre el riu Llobregat des del mirador de Punta Sabata i el cingle de Roca Tinyosa. Recorre majoritàriament prop del riu però alguns trams de gran alçada fan que no sigui apta per a persones amb vertigen. Entre els punts d’interès d’aquest itinerari hi ha l’església de la Salut de Viladordis, la Gola del Bigaire, el canal de la Mina o la casa de les Marcetes.


Si t’ha agradat llegir la notícia El Geoparc senyalitza dos itineraris per l’Anella Verda de Manresa, també et pot interessar Les empreses de distribució alimentària de la Cerdanya i el Ripollès es concentren per reclamar al Govern ajuts directes.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.