Pànxing Berguedà

26, maig del 2024

Search
Close this search box.

26, maig del 2024

Notícies – Berguedà

La importància d’un bon manteniment de la bicicleta

Berguedà
PB152998
Moltes vegades no donem massa importància al manteniment de la bicicleta, i podem dir-vos que és un element clau per allargar la vida d’ús d’aquesta. El manteniment ha de ser correctiu i preventiu. De vegades no tenim la cultura de portar la bicicleta al taller per a un diagnòstic o valoració de la mateixa. Cal tenir en compte que com tot mitjà de transport, o objecte que utilitzem amb freqüència, necessita un manteniment i revisió constant, per tal de que la bici ens duri més temps i per descomptat per la nostra seguretat

Hi ha dubtes de les peces de la bicicleta que hem d’engreixar de manera habitual. I hem de dir que engrassant bé la cadena, això ens farà allargar la vida d’ús de la mateixa, dels pinyons i els plats. Aquestes parts perceben pols, brutícia… i això afecten al seu funcionament. Per aquest motiu és fonamental netejar i engrassar de manera regular la transmissió de la bicicleta.

No és una tasca complicada però és important comptar amb el coneixement i els productes adequats a l’hora de dur a terme aquestes tasques de manteniment. És fonamental rentar primer la bicicleta (intentant evitar màquines d’aigua a pressió, ja que l’aigua es filtra dins els rodaments i no els és bo). El millor, és netejar-ho amb una mànega d’aigua (sense pressió) i fregar-la amb una esponja i sabó (odesgreixants específics per transmissió).

Un cop tenim la bicicleta i transmissió neta, hem d’eixugar-la bé i ja podem engrassar la cadena. Aquí tenim una varietat de productes que podem utilitzar en funció dels nostres gustos. Tenim lubricants ceràmics (en aquests casos, hem d’engrassar-ho el dia abans de la sortida, ja que la cera ha de reposar i fixar-se a la cadena. Les ceres aguanten més quilòmetres que els olis).

Després tenim els olis (es poden ficar al mateix dia i no deixen tants residus a la cadena. No obstant això, no duren tant com els lubricants ceràmics). I finalment tenim els lubricants en esprai. En aquest cas, hem d’estar molt al cas de no contaminar els frens (no tirar engrasssant als discs de fre ni a les pastilles), ja que podria posar la nostra seguretat en perill, fent que la bicicleta perdés la capacitat de frenada.

bicicleta

A Velo Berga tenim tots els productes que necessites i sobretot la nostra atenció per ajudar-te i resoldre els teus dubtes. Vine a visitar-nos!

Font: Velo Berga

Segueix-nos a les xarxes socials Instagram i facebook @Veloberga

Si t’ha agradat llegir la notícia La importància d’un bon manteniment de la bicicleta, també et pot interessar llegir Nova secció! Món Bike – Velo Berga

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.