Pànxing Bages

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Bages

Les 4es Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià arriben a Manresa el mes de juny en un format renovat i amb la presència de Carme Ruscalleda i Josep Roca

Bages
gastronomiques
La 4a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià tindrà lloc al Museu de la Tècnica de Manresa els dies 19 i 21 de juny de 2021, amb l’objectiu de difondre i donar visibilitat als valors del Camí Ignasià, reforçant la capitalitat de Manresa, a través de la gastronomia.

Enguany, les Jornades Gastronòmiques estrenen format al voltant de quatre conceptes: coneixement, cuina, tastos i mercat, amb una jornada oberta al públic general per al dia 19, i una altra, el dia 21, adreçada al món professional relacionat amb el sector de la restauració i que vol esdevenir un punt de trobada entre pagesos i cuiners.

El dissabte 19 de juny al llarg del dia el Museu de la Tècnica acollirà un mercat amb la presència de productors bagencs format per formatges, cellers, horticultors, flequers, cervesers i productors d’oli, que donar a conèixer el seu producte. Paral·lelament, el visitant es trobarà un espai d’activitats que alternarà aules de tast de productes i demostracions de cuina en directe (showcooking) amb els millors cuiners de la comarca. Així, el visitant podrà aprendre a les sessions de cuina en directe, tastar els millors productes de proximitat que oferiran els productors en les sessions de tastos i comprar directament al productor.

Jornades gastronomiques

La jornada oberta al públic es clourà amb una ponència amb la cuinera amb 7 estrelles Michelin, Carme Ruscalleda, que reflexionarà sobre la seva manera d’entendre la cuina.

El dilluns 21 de juny tindrà lloc la jornada adreçada als professionals de la restauració al mateix espai del Museu de la Tècnica, on s’establiran dinàmiques de networking entre els restauradors i els productors al voltant de producte local, tindrà lloc una taula rodona amb experts de prestigi, com Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i es presentarà una conferència magistral amb Josep Roca, del Celler de Can Roca, restaurant amb 3 estrelles Michelin.

Amb aquest format les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià es dirigeixen a dos segments de públic: dissabte per a públic final, pels amants de la gastronomia que prioritzen els productes locals; dilluns per al públic professional del sector de l’hostaleria de la comarca i de la resta del país, que trobarà una jornada de sensibilització sobre l’ús del producte local i sostenible a la restauració. Tota la informació actualitzada per a poder assistir-hi es podrà consultar al web www.manresa2022.cat.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià són una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa dins de les accions principals lligades a Manresa 2022, la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. Organitzades per Pep Palau, Von Arend i Associats – Produccions Enogastronòmiques, les jornades compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i Fundació La Caixa.

Jornades gastronomiques
Cartell IV Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Si t’ha agradat llegir la notícia Les 4es Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià arriben a Manresa el mes de juny en un format renovat i amb la presència de Carme Ruscalleda i Josep Roca, també et pot interessar llegir Del 4 al 6 de juny, torna la ViBa, per posar en valor la cultura de la vinya i el vi al Bages.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.