https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Maresme

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena rep la Creu de Sant Jordi

Maresme
La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena rep la Creu Sant Jordi

Els premiats destaquen pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena rep la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. La Fundació és una entitat sense afany de lucre que, amb 375 anys d’història, és una de les més antigues de la ciutat. És també una de les fundacions amb més història del país. Actualment, és un instrument estratègic per a complementar la cartera de serveis públics en coordinació amb els agents de salut i benestar social de la ciutat i la comarca. Prova d’això és l’activació de programes de voluntariat i de gestió del dol que han posat en marxa durant la crisi de la Covid-19.

L’alcalde i president de la Fundació Sant Jaume i Santa Magdalena, David Bote, acompanyat pel director de la Fundació Hospital, Jordi Vilana, tenen previst assistir el 21 de setembre a l’acte d’entrega de la Creu Sant Jordi que se celebra al Palau de la Generalitat. Anteriorment, el Govern de la Generalitat ja havia fet pública la concessió de la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats. Els premiats destaquen pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

Una d’aquestes entitats és la Fundació Sant Jaume i Santa Magdalena, a qui se li reconeix la contribució a la salut i al benestar social comunitari. La Fundació compta amb la perspectiva d’una llarguíssima tradició de gairebé quatre segles.

L’elecció de les personalitats distingides amb la Creu Sant Jordi ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere i també la representació territorial. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen els distingits amb les creus.

Fundació Hospital

La Fundació Hospital de Sant Jaume i de Santa Magdalena, entitat sense afany de lucre, és una de les entitats més antigues de la ciutat de Mataró i una de les Fundacions  amb més història del país. Els seus orígens es remunten a l’any 1644 a partir del testament del Mossèn Jaume Sala. Aquest, va deixar els recursos per atendre als ciutadans més necessitats des del punt de vista social i sanitari.

Actualment, la Fundació Hospital de Sant Jaume i de Santa Magdalena és un instrument estratègic per a complementar la cartera de serveis públics. Actuen en coordinació amb els agents de salut i de benestar social de la ciutat i la comarca. La seva tasca es fonamenta en programes d’atenció en psicologia i logopèdia; programes de desenvolupament comunitari; formació i sensibilització.

Durant la crisi de la Covid-19, aquesta entitat ha posat en marxa diverses línies de treball que ja tenien. No obstant això, s’han modulat per donar atenció específica a la nova situació: programa de voluntaris i gestió i acompanyament en el dol.

Si t’ha agradat llegir La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena rep la Creu de Sant Jordi, també et pot interessar Quatre treballs opten al Premi Iluro 2020.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.