Pànxing Bages

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Bages

La història de la recuperació del KURSAAL, en dos reportatges.

Bages
|

La història de la recuperació del KURSAAL

 

Aquest dijous dia 9 d’abril a les 22:00 h per CANAL TARONJA es podrà conèixer la història de la recuperació del Teatre Kursaal de Manresa, a través de dos documentals de 30 minuts. Un dels documentals va ser realitzat el 2002 per periodista Marta Ripollès i l’altre, el 2007 per la dissenyadora i realitzadora Laia Olivé.

De la història de la recuperació del teatre Kursaal se n’han dit, escrit i publicat moltes coses. Des de la presentació de l’Associació Cultural El Galliner el desembre de 1995 fins a la reinauguració del teatre l’any 2007. Durant aquest període, diferents canals de televisió van anar recollint els principals moments d’aquest procés que va durar 11 anys. Per exemples, les dues visites teatralitzades a l’antic teatre, la Marató pel Kursaal, la presentació de la maqueta del nou Kursaal, la festa de comiat del teatre abans de començar les obres, les visites a les obres, la inauguració del teatre el febrer de 2007…

“Kursaal, el vell treatre nou” i “Kursaal”

Durant aquests 11 anys es van gravar dos reportatges en format documental de 30 minuts cadascun. El primer “Kursaal, el vell teatre nou”, produït per Televisió de Manresa (TVM) i amb la realització de la periodista Marta Ripollès. Aquest reportatge, va ser presentat en públic al teatre Conservatori el maig de 2002, ara fa 18 anys. El segon és ‘Kursaal’, produït per Paral·lel 40 i elaborat per la realitzadora manresana Laia Olivé, que va ser estrenat pel Canal 33 l’any 2007.

Aquest dijous hi haurà la possibilitat de veure aquests dos documentals en un programa especial dedicat al teatre Kursaal. Una oportunitat per reviure o per descobrir com es va gestar el que l’any 1995 semblava una utopia, un somni. Finalment es va fer realitat el febrer de 2007 amb la inauguració del nou Kursaal. Una realitat que 13 anys després està plenament consolidada amb l’assoliment d’1 milió d’espectadors el febrer d’aquest any.

Ara, el teatre Kursaal, com a tots els equipaments culturals ha hagut de fer una parada que s’espera que sigui el més curt possible i ben aviat es pugui tornar a apujar el teló.

 

Pati del Teatre el Kursaal.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.