Pànxing Bages

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Notícies – Bages

La Plataforma dels Aliments de Manresa tanca portes durant tres setmanes

Bages
1585232236_featured.jpeg

L’entitat ha entregat menjar als usuaris per evitar que hagin de sortir al carrer durant aquest temps.

La Plataforma dels Aliments de Manresa ha aturat la seva activitat durant tres setmanes. Davant l’ordre de confinament, l’entitat ha optat per fer que els usuaris evitin desplaçaments i ha repartit lots més complets que els permetin tenir cobertes les necessitats durant aquest temps. S’han repartit un total de 1.600 lots a tots els usuaris. “La millor prova de que són necessaris és que tots els usuaris l’han vingut a buscar”, ha explicat Sor Lucia Caram, directora de la Fundació. S’han repartit en quatre jornades, entre la setmana passada i aquesta, i s’ha fet al carrer per extremar al màxim les mesures de seguretat. Aquest fet ha provocat llargues cues al local del banc d’aliments, ubicat a la carretera de Vic de Manresa.

Segons ha explicat Caram, al lot han inclòs el màxim possible, des de llegums, oli o productes frescos, a d’altres d’higiene. La idea és que els permeti passar un mes. D’aquí a tres setmanes, el banc tornarà a obrir portes per abastir, novament, als primers que van recollir el lot, la setmana passada.

En paral•lel, des de la Plataforma també han dut aliments a algunes residències que, segons Caram, tenien greus mancances en aquests moments.

Els voluntaris han elaborat els lots amb l’ajuda de membres de l’Esbart Manresà i de les colles castelleres Tirallongues i Penjats del Campus. Tant l’empaquetatge com l’entrega, s’ha realitzat extremant al màxim les mesures de protecció: s’ha buscat gent jove i les entregues s’han fet al carrer, respectant els dos metres de separació a la cua.

Seguirem buscant sota les pedres

Aquestes tres setmanes la feina de la Plataforma, però, seguirà portes endins. “De moment hem garantit un mes als usuaris i aquests dies de confinament seguirem buscant menjar sota les pedres”, ha explicat Caram, i ha afegit que “en deu anys –el temps que porta la Plataforma funcionant- no ens ha faltat mai menjar i esperem que ara no passi”.

 

Font: ANC

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.