Pànxing Bages

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Bages

Les tovalloletes són un problema per al medi ambient

Bages
Pila de tovalloletes que ha arribat a Aigües de Manresa.
Pla general d’una muntanya de tovalloletes que ha arribat a Aigües de Manresa. Imatge publicada el 15 d’abril de 2020 (Horitzontal).

Saps que les tovalloletes són un problema per al medi ambient? I que són un residu que ha d’anar a la paperera i no al lavabo? La depuradora de Manresa ha detectat un augment del nombre de tovalloletes que arriben a la depuradora. Tot i que en algunes marques en els embolcalls es fa constar que són biodegradables, el cert és que ho són a tan llarg termini que acaben esdevenint un problema medioambiental.

L’empresa Aigües de Manresa, que gestiona la depuradora d’aigües residuals de la ciutat, alerta que llençar material d’un sol ús de forma massiva també provoca embussos a canonades i clavegueram. Aquesta empresa ha detectat un augment del nombre de tovalloletes que han arribat a la depuradora en les darreres setmanes. En un comunicat, l’empresa destaca que el fenomen no és nou, però l’increment s’ha notat coincidint amb el confinament de la població. Segons alerten, llençar tovalloletes pel lavabo produeix “greus problemes mediambientals” i embussos no només al lavabo, sinó també a les canonades comunitàries. Les tovalloletes també són un problema per a  les infraestructures públiques de clavegueram i depuradores. Les tovalloletes estan fetes de microfibres i microplàstics que triguen molt a desfer-se i arriben intactes a les estacions de tractament. Així doncs, recordar que les tovalloletes són un problema per al medi ambient i que un lavabo “no és una paperera”.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.