Pànxing Bages

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Notícies – Bages

Manresa, referent a Catalunya en rocòdroms “indoor”

Bages
Pla general de la sala d'escalada per a adults que s'està construint a Manresa. Imatge del 24 d'agost del 2020. (Horitzontal)
Pla general de la sala d’escalada per a adults que s’està construint a Manresa. Imatge del 24 d’agost del 2020. (Horitzontal)

Font: acn.cat


Aquesta tardor obrirà un dels centres més grans del món a la capital del Bages

Manresa comptarà, a partir d’aquesta tardor, amb un dels centres d’escalada més grans del món. L’empresa igualadina Indoorwall obrirà el que serà el seu setè centre a Catalunya, però el de majors dimensions. Segons el seu responsable, Israel Macià, es poden comptar pràcticament amb els dits de la mà les instal·lacions privades d’aquestes dimensions existents al món. La de Manresa serà, a més, la seu central de la companyia. L’objectiu, afegeix Macià, és convertir Manresa, en referent a Catalunya en rocòdroms “indoor”.

Manresa serà el tercer centre que obre Indoorwall en plena pandèmia: des del juny han obert a Vilanova i la Geltrú i a Madrid. Ho farà en un moment en el qual el sector, reconeix Macià, va a l’alça però quan “encara no ha arribat la gran onada”. Aquest 2020, l’escalada havia de convertir-se en esport olímpic, però la suspensió dels Jocs Olímpics de Tòquio ha posposat l’estrena, en principi al 2021. On segur que hi serà present és a París 2024. “L’onada vindrà llavors i el que volem és que, quan vingui, tinguem la taula de surf preparada”, diu el responsable. Als Estats Units, posa com a exemple, ja han engegat la maquinària per obrir cinc sales. Des que l’empresa va arrencar, el 2015, disposen de 13 sales al territori espanyol.

La més gran de totes

La sala de Manresa ocuparà una superfície de 2.000 metres quadrats, el que converteix el rocòdrom, de més de 1.500 metres quadrats, en un dels més grans del món en l’àmbit privat. Fins a 1.000 angles diferents conformen la nova sala d’escalada. “Complexa de dissenyar i de construir”, especifica Macià. S’ha construït en dos mesos i compta amb més de 150 blocs nets, fet que facilita fer una escalada “dinàmica”.

Si t’ha agradat llegir Manresa, referent a Catalunya en rocòdroms “indoor”, també et pot interessar Exercicis per treballar les espatlles.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.