Pànxing Bages

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Bages

Publicat el llibre catàleg del paisatge de les Comarques Centrals

Bages
Mirador de Castellar de N'Hug.|Territori i l'Observatori de Paisatge publiquen el catàleg de paisatge de les Comarques Centrals en format llibre
Imatge de la portada del catàleg de paisatge dedicat a la Catalunya Central. Imatge del 16 d’abril de 2020 (Horitzontal).

Territori i l’Observatori de Paisatge publiquen el catàleg de paisatge de les Comarques Centrals en format llibre. L’eina també es pot consulta per via web.

(ACN) El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Observatori del Paisatge han coeditat el Catàleg de paisatge de les Comarques Centrals en forma de llibre. Es tracta d’una eina de suport a la planificació territorial, però que també serveix per conèixer el territori més a fons. El llibre combina text amb fotografies i mapes i s’estructura en blocs amb els aspectes generals del paisatge del territori. Així, per exemple, s’hi tracta aspectes com la història, els valors o la natura, a la vegada que les amenaces i oportunitats. Com a novetat, també es destaca la Catalunya Central a partir de les seves singularitats. En el catàleg s’identifiquen 27 unitats de paisatge, de l’Alt Gaià fins a les Valls de l’Anoia, passant per les Guilleries o el Montseny. També es pot consultar via web.

Una de les novetats de la publicació és la inclusió d’elements que donen caràcter al paisatge com els mosaics agroforestals del Berguedà i el Solsonès. També el paisatge de pedra seca, les colònies industrials i mineres oi les fàbriques de riu del Llobregat i del Ter. Tampoc hi falta el patrimoni romànic o infraestructures com l’Eix Transversal.

El catàleg és un document de caràcter tècnic creat per la Llei 8/2005 de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya, en el qual s’hi determina la tipologia dels paisatges de cada zona, els seus valors i estat de conservació, els objectius de qualitat que han de complir i les propostes per assolir-los.

És el sisè catàleg que es publica després dels de les Terres de Lleida, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, les Comarques Gironines i la Regió Metropolitana de Barcelona.

Territori i l’Observatori de Paisatge publiquen el catàleg de paisatge de les Comarques Centrals en format llibre

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.