Pànxing Berguedà

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Notícies – Berguedà

Puig-reig estrena un canal de WhatsApp Jove i impulsa la creació del Consell d’Adolescents dins del nou Pla Local de Joventut

Berguedà
human-3509144_1920
El Pla Local de Joventut, que és un element viu i participatiu, recull també d’altres propostes que han de servir per dinamitzar i facilitar la vida dels joves al municipi. “És un document en moviment, a partir del qual es treballaran les noves propostes que puguin sorgir, i més tenint en compte el moment que vivim, incert i canviant”.

Pla Local de Joventut

La posada en marxa d’un canal de WhatsApp Jove, la creació del Consell d’Adolescents o la cessió d’un nou espai de trobada pels joves són tres de les propostes que s’inclouen en el Pla Local de Joventut de Puig-reig (2021-2024) que s’ha aprovat aquest abril. Es tracta de projectes que formen part d’aquest pla que pretén assentar les línies polítiques en matèria de joventut al municipi de Puig-reig en els anys vinents.

L’estrena d’aquest canal de WhatsApp aquest mateix abril té l’objectiu de continuar treballant “per apropar-nos encara més al jovent de Puig-reig” tal com ha explicat el regidor de Joventut, Cristian Pérez. La proposta pretén tenir un contacte “més fluid, directe i diari a través d’una eina de comunicació molt popular”, a banda de servir per rebre suggerències o respondre a les demandes i necessitats dels més joves del municipi.

La constitució d’un Consell d’Adolescents pel curs vinent servirà per seguir donant veu a tots els col·lectius de Puig-reig, “ja que hem de tenir molt present que el dels joves és un grup d’edat que no podem oblidar i que s’ha de tenir molt present en totes les decisions del municipi en la que tinguin una afectació directa o indirecta”.

Eixos diferenciadors

El canal de WhatsApp i el Consell d’Adolescents, juntament amb la cessió d’un nou local per a la reunió dels joves, són tres exemples concrets dels projectes que s’han treballat en aquest Pla Local de Joventut que s’ha construït al voltant de quatre eixos diferenciats:

  • Puig-reig per viure-hi: Desenvolupar polítiques de joventut que reforcin l’emancipació juvenil dels i les joves de Puig-reig, realitzant-ne un acompanyament en àmbits claus per a la constitució d’un projecte de vida com el treball, l’educació, l’accés a l’habitatge o la salut.
  • Puig-reig participatiu: Potenciar espais de trobada, relació i participació del jovent de Puig-reig per fomentar la seva implicació en la vida diària del poble.
  • Puig-reig viu: Vertebrar ofertes culturals i d’oci locals que donin resposta a totes les necessitats dels i les joves de Puig-reig.
  • Puig-reig cohesionat: Cohesionar socialment el municipi per aconseguir la inclusió i participació de tota la joventut de Puig-reig en la vida diària local.

Objectius del document

El document liderat per la regidoria de joventut de l’Ajuntament, treballat conjuntament amb altres regidories i el suport tècnic del Consell Comarcal del Berguedà, recull les apostes estratègiques, les actuacions i les eines amb les quals es desenvoluparan les polítiques de joventut municipals. Per aquest treball, s’ha comptat amb el suport, principalment, del recurs de la Diputació de Barcelona, a través del taller “Disseny de plans locals de joventut”, i l’àrea tècnica de joventut del Consell Comarcal del Berguedà.

Consell Comarcal Berguedà - Pla Local de Joventut

Tal com ha explicat Cristian Pérez, l’equip de govern vol que sigui “un document útil per a tothom, per això la voluntat ha estat dissenyar un Pla Local de Joventut realista tenint en compte les trobades amb el jovent i els tècnics que hi conviuen diàriament”.

A banda de la comissió tècnico-política, formada pels representants institucionals i tècnics vinculats al consistori i al Consell Comarcal de les àrees de joventut, el Pla Local de Joventut s’ha treballat amb tècnics vinculats al treball amb joves, com són la responsable de la biblioteca de Puig-reig, un professor de l’Institut, personal sanitari del CAP, la treballadora social i la dinamitzadora de l’Espai Jove. Les dues comissions han contrastat les anàlisis i les propostes, i han concretat accions i línies de treball per a les polítiques de joventut del municipi.

Treball amb el col·lectiu jove

A més a més, també s’ha treballat en un espai de trobada amb joves del municipi per recollir visions i propostes sobre la seva realitat i les seves necessitats. Aquest espai, per motius del context de la pandèmia, s’ha efectuat de manera presencial, en la fase de diagnosi, i de manera virtual mitjançant una enquesta, en la fase de disseny. També ha servit per validar algunes propostes que s’han llançat des dels altres dos espais.

El Pla Local de Joventut, que és un element viu i participatiu, recull també d’altres propostes que han de servir per dinamitzar i facilitar la vida dels joves al municipi. “És un document en moviment, a partir del qual es treballaran les noves propostes que puguin sorgir, i més tenint en compte el moment que vivim, incert i canviant”.

Per a més informació, contactar amb: Cristian Pérez, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Puig-reig.

Pla Local de Joventut

Si t’ha agradat llegir la notícia Puig-reig estrena un canal de WhatsApp Jove i impulsa la creació del Consell d’Adolescents dins del nou Pla Local de Joventut, també et pot interessar Puig-reig vol recuperar els anys de la República amb l’edició d’un llibre i un cicle d’activitats

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.