Pànxing Bages

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Maresme Berguedà Bages

Recursos online en educació, joventut i esports per fer front al confinament

Maresme Berguedà Bages
recursos_alta

L’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona ofereix un seguit de propostes destinades a infants, joves, docents i gent gran. Totes estan pensades tan per al període de confinament com per quan aquest finalitzi.

Des de les xarxes socials de l’Àrea, com ara Facebook d’Educació i Esports o els Twitter d’Educació i Joventut de la Diputació de Barcelona, s’està oferint diàriament material i recursos per al conjunt de la ciutadania. Són recursos adreçats molt especialment a infants, joves, famílies i gent gran com.

També en destaquen els Recursos per a professionals, joves i famílies per transmetre la necessitat de ser responsables per prevenir la difusió de la Covid-19. També hi ha activitats per realitzar a casa, de manera presencial i virtual, tan per a adolescents com per a joves.

Altres recursos

El Blog de l’Educació local. Un espai de difusió, anàlisi i reflexió sobre el món de l’educació local amb entrevistes, articles i reportatges. Es publica dins del Diari de l’Educació.

Banc d’experiències educatives. Un recull 32 experiències de 18 municipis que permet conèixer propostes educatives locals relacionades amb l’equitat, educació 360, l’orientació i les transicions educatives i l’educació artística.

Recursos d’autoaprenentatge per a personal docent d’escoles municipals. Recursos per al treball a l’aula o eines i estratègies per als orientadors i professionals municipals que s’inicien en les tasques d’acompanyament. També suport als joves en la tria durant els períodes de transicions educatives.

Guies de política educativa local. Material de consulta breu sobre l’aplicació de les polítiques educatives a l’àmbit municipal.

Entrevistes

Entrevistes a formadores i formadors dels cursos que s’ofereixen des d’Educació i que són d’interès pels docents, però també pel conjunt de la ciutadania. Entrevistes a la psicòloga i psicopedagoga Clara Puigventós, als mestres experts en educació especial Anna Parera i Mercè Capell, Jaume Blasco, consultor i analista especialitzat en avaluació de polítiques públiques i Marta Martínez, membre del consell de redacció de la revista Infància de Rosa Sensat.

Vídeos

Mirades d’Educació, una llista al canal de Youtube d’Educació amb vídeos que permeten aprofundir en temes com l’educació a temps complet, què aprèn el cervell de 0 a 3 anys explicat pel neurocientífic David Bueno.

Destil·lats d’educació, càpsules breus en format digital que sintetitzen coneixements d’accions formatives o de ponències de jornades i fòrums organitzats per la Gerència d’Educació. S’hi poden trobar, entre altres, temes sobre l’àmbit artístic a les escoles bressol d’educació especial municipals.

Programes de televisió

Programa  de Televisió “Famílies i escola”, que durant 10 temporades i a través de Canal Terrassa, La Xarxa de Televisions Locals i la FAPAES, va apropar setmanalment a la ciutadania a la tasca educativa de les escoles i les famílies.

Els equips de la Diputació estan treballant, dia rere dia, per donar suport i facilitar tant la feina dels professionals, com les estones de descans de les famílies en aquesta difícil situació d’emergència sanitària. L’objectiu es seguir responent a les necessitats i consultes del món local i posar a l’abast de tothom aquells recursos que puguin ser d’utilitat ara i en un futur immediat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.