Pànxing Bages

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Notícies – Bages

Salut, Pastors! (Que falta ens fa!)

Bages
Cartell-Pastorets-20-21

Hem treballat de valent per poder-vos oferir, com cada any, uns Pastorets dignes i carregats de valors i contingut

Aquest any, l’emergència sanitària causada per la covid-19 i les
consegüents mesures de prevenció i control implantades per
les autoritats competents, ens va fer preveure, ja a la primavera, que seria molt difícil poder dur a terme la nostra activitat tradicional en les condicions acostumades. Per això, ja abans de l’estiu vam començar a preparar uns Pastorets especials per a aquesta situació insòlita: Salut, Pastors! (Que falta ens fa!)

Així, prèvia consulta als associats el mes de juny, i obtinguda llur aprovació, al juliol el nostre director, Climent Ribera, va preparar una versió reduïda dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres, interpretada per una dotzena d’actors, amb la mínima escenografia i vestuari possibles. Les disposicions que les autoritats han anat promulgant per contenir l’expansió de la pandèmia entre la població ens han condicionat la preparació de la temporada, igual com s’han trobat totes les activitats culturals. Tot i això, sempre que les normes vigents ho han permès, i adoptant en cada moment totes les garanties de seguretat requerides, hem treballat de valent per poder-vos oferir, com cada any, uns Pastorets dignes i carregats de valors i contingut, encara que diferents dels habituals, i mantenir així la tradició.

Adaptació i modernització

Hem preparat, doncs, una espectacle que es titula “Salut, Pastors (que falta ens fa!)”. Cal advertir que no és un espectacle infantil. Sí que és una versió reduïda, adaptada i modernitzada dels nostres Pastorets de sempre, però des d’un punt de vista totalment contemporani: els personatges tradicionals prenen vida en l’actualitat, deixant de banda els poders sobrenaturals; són del tot humanitzats i viuen els problemes de la gent del nostre temps. El text, abreujat, conté diàlegs coneguts, però amb un subtext totalment innovador. En el seu recorregut, els personatges faran un important viatge emocional, aprenent que és difícil i injust posar etiquetes de bons i dolents, ja que simplement existeixen les situacions i els camins per on decidim tirar.

Intèrprets (per ordre d’intervenció)

 1. Modista: Mercè Soler
 2. Rovellona: Júlia Pardillo
 3. Lluquet: Abel Fornell
 4. Satanàs: Núria Gómez
 5. Llucifer: Josep M. Soler
 6. Miquel: Dúnia Fornell
 7. Jeremies: Xavi Vall
 8. Marta: Laia Rodríguez
 9. Tramoia: Isidre Viu
 10. Maria: Aina Rodríguez
 11. Gabriel: Mireia Trias
 12. Dramatúrgia i direcció: Climent Ribera

Hem treballat amb molta il·lusió per poder-vos oferir aquest
espectacle, i volem donar les gràcies a tots els que ho han fet
possible: al director artístic i als que hi participen com a intèrprets; a tots els tècnics de tramoia, llum i so; al personal assistent de sala, taquilla i acomodació, i a tothom qui hi ha col·laborat. També a tots els que, amb generosa comprensió, han acceptat aquest any el sacrifici de fer un pas al costat perquè no s’estronqués la tradició de tenir, per Nadal, uns Pastorets, ni que fossin diferents. I a tots els espectadors que, venint-nos a veure, ens hi donareu suport. Esperem que en pugueu gaudir i que l’any que ve torni, amb la salut, la normalitat als escenaris i a la cultura, així com al comerç i a la resta d’activitats econòmiques, cíviques i socials i a la societat en general.

Representacions

 • Divendres dia 25 de desembre 2020, a les 18:00 hores.
 • Diumenge dia 27 de desembre 2020, a les 16:00 hores.
 • Dissabte, 2 de gener 2021: tarda a les 16:30 hores, vespre a les 19:30 hores.
 • Diumenge, 3 de gener 2021: tarda a les 16:30 hores, vespre a les 19:30 hores.
 • Diumenge, 10 de gener 2021: tarda a les 16:30 hores, vespre a les 19:30 hores.

Lloc: Sala Sindicat de Balsareny, carrer Ponent s/n – plaça de
la Mel.

Notes importants

L’espectacle, que no és de caire infantil, durarà uns 75 minuts i no hi haurà entreacte ni servei de bar. Serà obligatori que els espectadors portin la mascareta ben posada durant tota la funció i que romanguin als seus seients. A l’entrada es prendrà la temperatura als assistents, i hi haurà gel hidroalcohòlic per a les mans. L’entrada i la sortida es farà de forma ordenada, seguint les indicacions del personal de la sala. 

Cada actor vindrà maquillat de casa i els vestits no es compartiran; el nombre de tramoies i tècnics de llum i so i personal de sala s’ha reduït als mínims imprescindibles. Per garantir les distàncies entre els personatges i amb el públic, l’espai escènic ocuparà, a més de l’escenari, tota la platea; això farà que només hi hagi públic a les grades, on s’aplicaran les distàncies de seguretat establertes per a aquest equipament públic municipal. El nombre d’espectadors, per tant, serà també reduït, i ho intentem compensar doblant el nombre d’actuacions habituals: vuit sessions en comptes de quatre. Recomanem tanmateix que compreu les entrades anticipadament per internet, per assegurar-vos-en. 

Podeu adquirir les localitats anticipades en aquest enllaç.

Si t’ha agradat llegir la notícia Salut, Pastors! (Que falta ens fa!), també et pot interessar Berga programa prop d’una trentena d’activitats.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.