Pànxing Berguedà

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

Berga Organitza el Campionat de Catalunya de Trail Running

Berguedà
campionat-catalunya-trail
El Berguedà segueix al mapa. En un 2021 on bona part de l’esport segueix aturat i les competicions oficials brillen per la seva absència, la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) s’ha decantat per la Berga-Rasos-Berga (rebatejada des de l’any passat com a Memorial Xavi Batriu) per acollir el segon campionat de Catalunya de trail running. Serà el 9 de maig i, tal com passa en totes les BRB, l’epicentre serà a Berga.

La Berga-Rasos-Berga (BRB) tindrà 26 quilòmetres i decidirà els campions i campiones de Catalunya en categoria absoluta i sub23. A més, assegurarà la presència al campionat estatal als dos primers classificats i classificades de totes dues categories. La selecció catalana que participarà al campionat d’Espanya estarà formada per quatre atletes per gènere i categoria: les dues primeres places surten directament de la BRB i les altres dues són a decisió del comitè tècnic de la FCA.

Més enllà del campionat de Catalunya de trail, la BRB continuarà sent una prova oberta a qualsevol tipus de corredor. Així -remarca l’organització-, s’hi podrà inscriure qualsevol atleta, tant si el seu objectiu és competir pel ceràmen català com si no.

A banda de la BRB, el 9 de maig també es disputarà la Berga-Queralt-Berga, de 12 quilòmetres, i la mini Berga-Queralt-Berga, de 8km. Tal com ja va passar el 2020, l’organització també impulsa el Descens Xavi Batriu, una baixada des dels Rasos en record a l’esportista que va morir en un tràgic accident a principis del 2020.

Sanitàriament, la jornada del 9 de maig està garantida al 100% perquè forma part del calendari de curses d’àmbit estatal, que es poden realitzar, malgrat les restriccions. Al capdavant de l’organització hi ha el Club Esquí Berguedà i el Club atletisme JAB Berga, que ja han obert inscripcions per a totes les proves. Pànxing és la revista oficial del Campionat de Catalunya.

Programa del campionat

MODALITATS BERGA RASOS BERGA 2021

BRB (Campionat de Catalunya Trail) 26km:  sortida a les 8:00 h.
BRB (Berga-Rasos-Berga) 26km: sortida a les 8:00 h.
BQB (Berga-Queralt- Tartaneda-Berga) 12km: sortida a les 8:35 h.
Mini BQB (Berga-Queralt-Berga) 8,6km: sortida a les 9:00 h.
Descens Xavi Batriu (Refugi Rasos-Berga) 13km: sortida a les 10:30 h.

Més informació i inscripcions: www.brbxavibatriu.cat

Campionat de Catalunya de Trail Running

Font: Jab

Si t’ha agradat llegir la notícia Berga Organitza el Campionat de Catalunya de Trail Running, també et pot interessar El romànic oblidat: Santa Margarida de Tortafè.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.