Pànxing Bages

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme Bages

Bollywood i hip hop dos maneres de ballar, dos sentiments

Maresme Bages
ff5ccb66e4b85819598219b8dc06177f.jpg
Avui en dia, és molt important la lliure expressió de l'individu ja sigui en el teatre, la música, la dansa, el cinema i / o en infinites disciplines artístiques en les què un es pot projectar. Aquí parlaré d'una de les meves preferides, la dansa.

 
Hom pot practicar dansa, bé perquè li agrada, bé per recomanació d'un professional i, també hi ha qui la practica per millorar com a persona i per tant sentir-se més complet.
 
El noble art de ballar, és oferir, compartir, entregar, esforçar-se, però cal no perdre de vista una de les grans facultats que té la dansa: explicar una història, un sentiment, transmetre una sensació, mostrar una actitud a través dels nostres pensaments i culminar essent capaços d'arribar al cor de l'espectador.
 
Tot i que al món trobem infinitat de danses que reflecteixen aquests descobriments, centrem-nos en dues d'elles: la dansa bollywood i el hip hop, o dansa urbana.
 
Com esmentàvem anteriorment, tot ballant hem de ser capaços de narrar una història mitjançant els nostres moviments corporals i la nostra posada en escena. Així doncs el bollywood serà un perfecte aliat, ja que aquesta disciplina prové de la indústria del cinema hindú, en el qual la teatralitat, el gest, els colors, el ritme, el somriure i l'alegria en són els grans protagonistes.
 
Recordar també, que el bollywood no té edat ni sexe, és a dir, és a l'abast de tothom i aporta grans beneficis com ara esdevenir una teràpia mental (ballant bollywood despertem el nostre amor propi) establir una connexió entre l'emoció i l'expressivitat que un sent, exercitar les parts del cos, en especial les mans i els dits, fent-los tornar mes àgils i ”llestos”, i educar l’oïda treballant i coneixent les diferents musicalitats i fusions d'aquesta dansa.
 
Saber que el bollywood fusiona els balls de l’Índia afegint disciplines com la salsa, el jazz, el funk o el rock, entre d'altres, comptant amb grans ballarins i ballarines que ens ho mostren exercint tots els estils: clàssic, bhangra, folclòric i modern.
 
En el cas de la dansa urbana, o hip hop, té el seu origen a principis dels anys ’70 del segle passat, a la zona del Bronx, a Nova York. Cal tenir present, deixant de banda orígens, estils… que  la peça principal del seu engranatge és l'art de compartir.
 
El hip hop, tot i que en la part teòrica hauria d'explicar-vos els elements que originen aquesta disciplina (dj, el grafitty, l'MC, el breakdance i el coneixement), les sensacions que provoca ense-nyar i aprendre hip hop són encara més importants. El hip hop és unió, és treball en equip, és constància, satisfacció, és formar petites famílies, totes unides per un front comú, la dansa.
 
Dins del hip hop hi ha diferents estils: el popping, el lockin, el new style, el ragga… però tot això ja està explicat i ho podeu trobar fàcilment per Internet, En canvi la percepció que un experimenta al ballar-lo és més difícil que el Sr Google us pugui servir d'ajuda i per això trobo interessant compartir-ho.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.